Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Arnaud Dely vierde in uitgeregende Franse GP duatlon
Duathlon

Arnaud Dely vierde in uitgeregende Franse GP duatlon

Heel wat Belgische duatleten waren de afgelopen twee weken in Frankrijk actief in het heropgestarte Grand Prix duatlon circuit. In Vairé werd Tim Van Hemel, een dag na zijn tweede plaats in de Houffaraid, vijfde. En afgelopen weekend deed Arnaud Dely nog een plaats beter. Arnaud werd vierde in de uitgeregende manche in Le Poinconnet, waar de temperatuur nooit boven de 10 graden kroop en het de hele dag regende. Heel wat atleten vertoonden verschijnselen van onderkoeling.

Tim Van Hemel werd vorige week knap vijde in de eerste Grand Prix duatlon van 2020 in Frankrijk in Vairé. De Belgische duatleten kregen groen licht om af te reizen naar de Vendee, de streek waar een paar weken geleden een aantal Belgische triatleten al sterk presteerden in de 70.3 Ironman van Sables d’Olonne. Ook deze eerste GP duatlon van 2020 werd overigens georganiseerd door dezelfde Sables de Vendee Triathlon club van Frederik Van Lierde. De vijfde plaats van Van Hemel was opmerkelijk, want daags voordien werd hij nog tweede in de zware Houffaraid in Nisramont…

Dely wil onder 29′ op BK 10 km

Dit weekend was er de GP in Le Poinconnet, in het departement van de Indre. Arnaud Dely zat meteen voorin in het eerste lopen, samen met onder andere Vincent Bierinckx. Jan Petralia, Tim Van Hemel en Nicolas Tilman volgden in een achtervolgende groep. Op de fiets kregen we vooraan een compacte kopgroep, waaruit Robin Moussel ontsnapte. Hij zou derde worden, want in de laatste loopproef werd er erg snel gelopen. Mael Alric en Nathan Geurbeur bleven nog over van de kopgroep en pakten de eerste twee plaatsen. Arnaud Dely liep de snelste looptijd in 7’46, met in zijn zog Benjamin Choquert. Hij werd vierde op 17 seconden van de winnaar in een spannende spurt met wereldkampioen duatlon Choquert.

Arnaud Dely is al enige tijd in vorm en liet ook op de piste in Eigenbrakel op de 5.000 meter al indrukwekkende tijden zien, waar hij na drie weken hoogtestage een . Op 11 oktober is hij een van de outsiders op het BK 10 km lopen in Lokeren, tegen onder andere Naert, Buchiki en andere toppers. De ambitie van Arnaud is om er onder de 29 minuten te gaan…

Maurine Ricour 11de

Jan Petralia was de tweede Belg op de 25ste plaats. Vincent Bierinckx werd 33ste, Tim Van Hemel 34ste en Nicolas Tilman 60ste. Bij de vrouwen won Audrey Merle in 1u00’41. Maurine Ricour werd knap elfde op drie minuten van Merle.