Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlonseizoen opent op 1 mei met zwemwedstrijden voor triatleten in open water
Brro.Go organiseert zwemtraingen en zwemwedstrijden voor triatleten (foto: 3athlon.be/Just Jean)
Extra

Triatlonseizoen opent op 1 mei met zwemwedstrijden voor triatleten in open water

Groot nieuws voor de Belgische triatleten die mogen beginnen uitkijken naar een speciale seizoensopener, want op zaterdag 1 mei plant Bro.Go de Z3R0D Swim Meet met openwater zwem-wedstrijden voor triatleten in Domein Polderwind in Zuienkerke. Er is een wedstrijd over 500 meter, een race over de olympische triatlonafstand 1.500 meter en een team relay van 4×500 meter. Een dag na de Swim Meet volgt de kick-off van het openwater seizoen aan het Klein Strand in Jabbeke, met openwater sessies, het testen van wetsuits en veel meer…

Zuienkerke, centraal gelegen in de driehoek De Haan, Blankenberge, Brugge, krijgt in 2021 voor het eerst een heus triatlonweekend op 21 en 22 augustus met verschillende afstanden. Op 1 mei kan je alvast proeven van het zwemparcours in domein Polderwind tijdens de Z3R0D Swim Meet. Organisator Bro.Go, ook bekend van de 111 triatlon in Jabbeke en de nieuwe Bro.Go triatlon series samen met Triatlon Vlaanderen, doet er alles aan om de wedstrijd corona-proof te organiseren. Op 26 februari willen ze de knoop doorhakken en de inschrijvingen eventueel openstellen.

Openwater kick-off op 2 mei

Naast de zwemwedstrijden, kondigt Bro.Go ook de kick-off aan van zijn openwater seizoen. De zwemvijver aan het Klein Strand is één van de weinige locaties in Vlaanderen waar sinds vorig jaar (begeleid) openwater zwemmen toegestaan is. Voor 5 euro, die aan het KinderKankerfonds geschonken wordt, ben je op zondag 2 mei de hele dag welkom in Jabbeke tussen 9 en 17 uur. Er zullen een aantal bekende atleten aanwezig zijn, zoals Marino Vanhoenacker en Brian Ryckeman. En je krijgt er de gelegenheid om het volledige gamma van Z3R0D wetsuits te testen, terwijl ook 6D Sports Nutrition aanwezig is. Een Red Bull DJ zorgt voor de nodige sfeer. En de dag wordt afgesloten met een waterski show.

Bro.Go zorgt in 2021 en 2022 voor nog meer zwemwedstrijden, open water trainingen en een start-to-crawl cursus. Het volledige zwem-aanbod vind je op de website van Bro.Go.