Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Spelen Geens, Bierinckx, Mengal en Dely mee voor medailles op BK veldlopen?
Jelle Geens liep op het WK in Hamburg in 2020 nog naar de 4de plaats (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Multisports

Spelen Geens, Bierinckx, Mengal en Dely mee voor medailles op BK veldlopen?

Zondag wordt het crosscup seizoen geopend met de veldloop van Laken en die eerste wedstrijd van 2021 is meteen ook het Belgisch kampioenschap. Ook wij volgen het BK veldlopen met extra aandacht want er staan vier duatleten en triatleten aan de start. Vooral de deelname van Jelle Geens is veelbesproken. De Belgian Hammer, nummer twee van de wereld op de olympische triatlon in 2020, keert in Laken terug naar zijn eerste liefde: het veldlopen. Het is al een hele tijd geleden dat Jelle de spikes nog eens mocht aanbinden. Sommigen rekenen hem nochtans bij de favorieten voor het podium. Maar wij zijn alvast benieuwd naar de wedstrijd in de wedstrijd: wie wordt de snelste duatleet/triatleet tussen de veldlopers: Jelle Geens, Arnaud Mengal, Arnaud Dely of Vincent Bierinckx?

De vrouwen starten in Laken om 13u40. Gewoontegetrouw zien we in deze wedstrijd ex-Belgisch kampioene halve triatlon aan de start. Xenia Luxem neemt zowat elke winter deel aan een paar crosscup races en het BK heeft ze ook al meermaals gelopen. Bij de mannen zijn ze met vier, met naast blikvanger Jelle Geens ook beloftes Arnaud Mengal en Arnaud Dely, al een paar keer goed voor Belgische medailles en titels op EK’s en WK’s. Ook Vincent Bierinckx, ex-Belgisch kampioen duatlon, mag bij de snellere lopers gerekend worden.

Je kan de Belgische kampioenschappen live volgen op Tipik, het vroegere La Deux (de tweede franstalige zender van de RTBF) en Sporza op één.