Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Drive om te winnen, maar soms goed om ook eens te verliezen” – Sportouders 3athloncafe met Jelle Geens
3athloncafe

“Drive om te winnen, maar soms goed om ook eens te verliezen” – Sportouders 3athloncafe met Jelle Geens

In het 3athloncafe van maart, in samenwerking met Triatlon Vlaanderen, hadden we de Belgische toptriatleet Jelle Geens te gast, vergezeld van mama Nicole en papa Rudy. Samen met hen en met sportpsycholoog Bert De Cuyper, zelf ook triatlonpapa van Simon De Cuyper, spraken we over het begrip ‘Sportouders’, een belangrijk thema bij federatie Triatlon Vlaanderen in 2021. Wat is de rol van een goeie sportouder, wat is je plaatss naast en in de entourage? Hoe ga je om met het feit dat een topsporter familie soms opzij moet schuiven voor zijn sport? Hoe motiveer je je kind in deze moeilijke tijden? En vooral ook, hoe beleven Rudy en Nicole de successen van Jelle. Bekijk hieronder de highlights, samengevat in 4 minuten, of herbekijk het volledige 3athloncafe op de facebook-pagina van 3athlon.be…

Wist je dat, voor hij eventjes voetballer was, Jelle Geens zijn eerste stappen in de sport zette in het zwemmen? Hij kan er gelukkig zelf om lachen. Ondertussen heeft hij ook daarin veel progressie gemaakt en als eerste Belg ooit een WTS-triatlon gewonnen. Nicole vertelt hoe ze nog 1 keer per maand telkens weer de finale van Montreal herbekijkt en elke keer weer kippenvel krijgt. Bert De Cuyper merkt bij Jellle duidelijk de wil om te winnen. “En dat is goed, maar het is ook goed om soms eens te verliezen,” vertelt de sportpsycholoog. Het werd een dynamisch 3athloncafe, met veel vragen, waarbij we ook 5 exemplaren van het boek “De Psychologie van de Topsporter” van Bert De Cuyper mochten weggeven.

Een van de leukste vragen was dat Rudy Geens en Bert De Cuyper uiterlijk altijd zo kalm lijken bij een wedstrijd van Jelle of Simon. Maar dat blijkt inderdaad slechts uiterlijke schijn. En Bert verduidelijkt: “Je moet proberen de stress te beperken en te verbergen, door het bijvoorbeeld in de auto naar de wedstrijd toe het niet over de race te hebben of eventueel zelfs gewoon te zwijgen. En aan de keukentafel moet het ook niet altijd over sport gaan…”

Herbekijk het volledige 3athloncafe

Op de facebookpagina van 3athlon.be kan je het volledige 3athloncafe met Jelle Geens, mama Nicole en papa Rudy en sportpsycholoog Bert De Cuyper herbekijken: