Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nederlandse marathon-topper Michel Butter verrassende naam in selectie EK duatlon
Michel Butter traint veel op het fietsen (foto: Instagram Michel Butter RR)
Duathlon

Nederlandse marathon-topper Michel Butter verrassende naam in selectie EK duatlon

De Nederlandse duatlonploeg zet op het EK duatlon in Targu Mures van 2 tot 4 juli een geheim wapen in: de misschien wel bekendste Nederlandse marathon-topper Michel Butter maakt de overstap naar de duatlonsport. Toen Michel Butter onlangs zijn tijdelijke comeback op de marathon aankondigde – hij hoopte zich last-minute toch nog te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokyo – liet hij al weten de afgelopen maanden veel gefietst te hebben en daar ontzettend sterk van te zijn geworden. Die Olympische Spelen heeft hij uiteindelijk niet gehaald, hij staat reserve en mag alleen afreizen als één van de drie lopers die wel zijn geselecteerd geblesseerd afhaakt, maar blijkbaar had hij plan B al klaarliggen: duathlon.

Dat blijkt uit een blik op de startlijst van de Europe Triathlon Duathlon Championships in het Roemeense Tárgu Mures, dat over precies een maand plaatsvindt. Butter loopt vanzelfsprekend keihard, maar zal ongetwijfeld ook op de fiets goed meekunnen. Hij trainde de afgelopen maanden onder andere met Niki Terpstra en Thomas Dekker.

Butter zal in Roemenië niet de enige Nederlander zijn die van start gaat: ook Stijn Jansen is van de partij. België brengt 4 duatleten bij de elites aan de start: de heroptredende Angelo Vandecasteele krijgt het gezelschap van Arnaud Dely, Toon Mariën en Nicolas Tilman. Ook belofte Stef Corthouts komt aan de start in Roemenië. Bij de vrouwen is Maurine Ricour de enige Belgische duatlete.