Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dubbelslag voor Oilservice team in halve triatlon Lievegem, Sybren Baelde imponeert
Sybren Baelde wint in Lievegem (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Dubbelslag voor Oilservice team in halve triatlon Lievegem, Sybren Baelde imponeert

Met de halve triatlon van Lievegem stond zaterdag meteen de eerste long distance triatlon van het 2021 seizoen op het programma, met een dubbelslag voor het LTTD-Oilservice team, want Sybren Baelde en de Kroatische Sonja Skevin werden de verdiende winnaars. De in België wonende en werkende Skevin is een triatlon-topper in Kroatië. Na een pittige trainingsweek werd ze in Beernem nog geklopt door Xenia Luxem, maar op de lange afstand won ze met overmacht. Sybren Baelde maakte in een spannende race bij de mannen in het lopen het verschil.

Kroatische winst in Lievegem

Sonja Skevin wint voor het eerst in België (foto: 3athlon.be)

Sonja Skevin haalde bij de vrouwen de spanning al snel uit de wedstrijd. In een heel mooie zwemstijl zette ze de concurrentes al op minuten in de 1900 meter zwemmen. Estelle De Groote volgde als tweede, Lore Vanclooster kwam als derde in de wissel. In de 90 km fietsen op een grotendeels vlak parcours langs de Vaart bouwde Skevin verder aan haar voorsprong, eerst op Lore Vanclooster en dan op Liesbeth Verbiest, die in het fietsen opschoof naar de tweede plaats. Verbiest liep nog sterk maar kreeg weinig meer af van de zes minuten achterstand. Skevin pakte zo verdiend haar eerste Belgische zege in 4u26’23. Liesbeth Verbiest werd knap tweede op 4’32. En vervolgens was het nog meer dan tien minuten wachten op Lore Vanclooster die blij was met een mooie derde plaats in 4u41’14. Bieke Trenson werd vierde en Charlotte Mensaert vijfde.

Kopgroep met 9 favorieten

Bij de mannen kregen we na het zwemonderdeel een kopgroep van negen triatleten met daarin zowat alle favorieten. Tom Vander Hoogerstraete kwam na 1.900 meter (al wijzen de zwemtijden erop dat het net iets langer was) als eerste uit het water voor Simon De Cuyper. Nog in de kopgroep: Sybren Baelde, Louis Naeyaert, Hannes Cool, Tom Mets, Wouter Monchy, Brecht Van Vooren en Wannes Swinnen. Matthias Allegaert miste helaas de boot en moest alleen in achtervolging. Hij bleef een paar ronden rond een minuut hangen van de kopgroep en leek na halfweg het gat te gaan dichten, maar alleen was dat onbegonnen werk. Vooran moest Hannes Cool de rol lossen en in de slotfase moest ook Simon De Cuyper de zeven anderen laten gaan.

Podium met Tom Mets, Sybren Baelde en Wouter Monchy (foto: 3athlon.be)

En dus kregen we een spannende loopfinale met 7 leiders, al ging Sybren Baelde er vanaf de eerste meters al hard vandoor. Tom Mets en Wouter Monchy maakten nog de indruk tot halfweg in het spoor van het jonge talent van LTTD te geraken, maar in de tweede helft van de halve marathon bouwde Sybren de voorsprong uit naar meer dan 2 minuten. Hij werd niet meer bedreigd en pakte een verdiende overwinning in 3u51’13. Tom Mets maakte het feestje compleet door tweede te worden op 3’13. En Wouter Monchy werd derde in 3u55’08 voor Brecht Van Vooren en Wannes Swinnen.

Uitslag halve triatlon Lievegem 2021