Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nederlandse topper wint Cave Triatlon in Kanne, Alexandra Tondeur tankt vertrouwen voor Lanzarote
Menno Koolhaas wint Cave triatlon in Kanne (foto: Cave Triatlon)
Nieuws

Nederlandse topper wint Cave Triatlon in Kanne, Alexandra Tondeur tankt vertrouwen voor Lanzarote

Nederlands kampioen triatlon Menno Koolhaas was zondag de Belgische triatleten te snel af in een warme en zware Cave Triatlon in Kanne over de niet zo gangbare 111 afstand, met 1.000 meter zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen. Bij de mannen ging Menno Koolhaas in het lopen nog voorbij een sterk fietsende Adam Lambrechts. Bij de vrouwen kregen we een mooie strijd tussen twee internationale toppers: Alexandra Tondeur en Katrien Verstuyft kregen nog een pittige tegenstander aan Julie Sap.

In de 1.000 meter zwemmen gingen Menno Koolhaas en Adam Lambrechts afgescheiden aan de leiding. Thomas Vanhalst kwam als derde uit het water, gevolgd door een groep favorieten. De titelverdediger Sylvain Denis zagen we nooit helemaal voorin. Zijn stuur brak af bij de eerste beklimming van de Slingerberg. Hij zette op karakter nog door en haalde de finish, maar ver van de ereplaatsen. Vooraan wachtte Adam Lambrechts niet op Menno Koolhaas. De Nederlander kon het verschil aanvankelijk nog beperken tot 1 à 2 minuten, maar in de slotronde liep Adam Lambrechts nog uit.

Adam Lambrechts wisselde met 3’40 voorsprong op Menno Koolhaas. Victor Alexandre volgde op 7’30 alleen in de achtervolging en in de slotronde had ook Lukas Bosmans de rest van de achtervolgende groep achter zich gelaten. Hij volgde op 8’30. Al na 1 ronde lopen werd duidelijk dat Koolhaas een veel hoger tempo aanhield. De Nederlandse toptriatleet wil zich meer toeleggen op de langere afstand en dat wierp in Kanne zijn vruchten af. Menno won de 111 triatlon in 3u13’07. Adam Lambrechts hield zijn tweede plaats vast en was blij met zilver op 2’30 van Menno. Lukas Bosmans bewees klaar te zijn voor de Ironman Lanzarote met een knappe derde plaats in 3u18’30 voor Victor Alexandre en Job Teblick.

Tondeur voor Verstuyft en Sap

Bij de vrouwen moesten topfavorietes Alexandre Tondeur en Katrien Verstuyft in de achtervolging op snelste zwemsters Jolien Lewyllie en Maaike Telkamp. In het fietsen ging Alexandra Tondeur al snel aan de leiding, met Katrien Verstuyft niet ver achter haar. Uit de achtergrond kwam na een goeie zwemproef Julie Sap terug. Zij ging op en over Verstuyft en Tondeur naar de kop van de wedstrijd. Alexandra kon mee aansluiten bij Julie ‘Hotseat’ Sap, Katrien moest de rol even lossen. In het lopen werd al snel duidelijk dat Tondeur de snelste benen had. De long distance topper won de Cave triatlon in 3u45’32. Katrien Verstuyft werd op 2’32 tweede en Julie Sap was blij met haar sterke derde plaats in 3u48’36. Maaike Telkamp klopte na een spannende strijd Jolien Lewyllie voor de vierde plaats.

Uitslag Cave Triatlon Kanne 2021