Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bommetje onder vrouwentriatlon op Olympische Spelen: Oekraïense triatlete test positief op EPO
Yelistratova bij haar overwinning in Dnipro in juni 2021 (foto: Europe Triathlon)
Nieuws

Bommetje onder vrouwentriatlon op Olympische Spelen: Oekraïense triatlete test positief op EPO

Minder dan twee dagen voor de start van de olympische triatlon bij de vrouwen raakte het nieuws bekend dat de Oekraïense triatlete Yuliya Yelistratova niet kan deelnemen na een positieve dopingtest. De kleurrijke triatlete stond de laatste jaren vooral meer om haar looks bekend dan om haar prestaties, maar dit jaar won ze ineens vanuit het niets verrassend de European Cup triatlon in Dnjepro. Nu blijkt dat ze dat niet zuiver deed, maar na die race positief testte op EPO. Hoewel de triatlon in Dnipro op 12 juni was, werd de positieve test pas zondagavond Belgische tijd bekendgemaakt, minder dan twee dagen voor de start van de olympische triatlon waarin Yelistratova aan de start zou komen.

World Triathlon werd blijkbaar pas zaterdag 24 juli van de uitslag op de hoogte gesteld, uiteraard door de World Anti-Doping Agency (WADA). Yelistratova is meteen per direct geschorst en zal dinsdag in Tokio niet in actie komen. Zij kan nog wel in beroep gaan tegen de uitslag, maar dat zal haar deelname aan de Olympische Spelen niet meer redden.