Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Yeray Luxem en Joeri Deleebeeck winnen Grand Raid in Berismenil
Yeray Luxem (l) en Joeri Deleebeeck (r) blij met de overwinning in de Grand Raid (foto: 3athlon.be)
Multisports

Yeray Luxem en Joeri Deleebeeck winnen Grand Raid in Berismenil

Cross-triatlon-specialisten Joeri Deleebeeck en Yeray Luxem hebben zondag de Grand Raid gewonnen. Ook de Grand Raid in Berismenil, een combinatie van 3 km kajakken, 22 km mountainbiken, 8 km trailrunnen, 15 km mountainbiken en 4 km run & bike, moest door de Covid-19 pandemie opschuiven van het voorjaar naar de zomereditie. In deze sportieve uitdaging waarin elk onderdeel met twee moet afgelegd worden, werd het een tweestrijd met Bart Van Looveren en Hannes De Bock.

Mark en Patrick Foesier waren de snelste kajakkers op de Barrage van Nisramont, die ondanks de waterellende van een week geleden goed bevaarbaar was. Vlak achter hen volgden Davy Vos en Pieter Van Dyck, die deelnamen aan de Grand Raid XL, een tweedaagse met op zaterdag de teamtrail van 13 km en een mountainbike-proef van 25 km en op zondag de Grand Raid zelf. Niet ver achter die 2 duo’s volgden alle favorieten op korte afstand.

Ghysens en Fiers winnen Grand Raid XL

Dimitry Ghysens en de jarige Pieter FIers winnen de Grand Raid XL (foto: 3athlon.be)

In de 22 km mountainbiken namen Joeri en Yeray het voortouw. Ze bouwden een mooie voorsprong uit op Bart en Hannes en die werd nog wat groter na de 8 km trailrunnen. Maar in de tweede keer mountainbiken was het achter Luxem en Deleebeeck heel lang wachten op de twee brandweermannen uit de Noorderkempen. Met twee lekke banden werden Van Looveren en De Bock teruggeslagen, tot achter de leiders in de Grand Raid XL: Dimitry Ghysens en de jarige Pieter Fiers. In de Run&Bike slaagden Bart en Hannes er nog in om een plaatsje op te schuiven.

Vera en Anke snelle vrouwen

ANke Storme (l) en Vera Huijgens (r) waren de strafste vrouwen in de Grand Raid (foto: 3athlon.be)

De overwinning ging verdiend naar Joeri Deleebeeck en Yeray Luxem. Zij haalden het in 3u05’24 met ruime voorsprong op de tweede ploeg. Hannes De Bock en Bart Van Looveren werden in 3u21’26 tweede. Dimitry Ghysens en Pieter Fierens pakten de derde plaats en de eindzege in het Grand Raid XL klassement. In de Mixed categorie pakten de winnaars van de Grand Raid XL ook de dagzege. Heleen Vanderhulst en Marc Nieuwenhuise wonnen voor dochter en papa Emma en David Van Der Stockt. Goedele Vandenbussche en Bernd Vandenberghe werden derde. Bij de vrouwen lieten Vera Huijgens en Anke Storm nog heel wat mannen achter zich. Ze wonnen in 4u49’41.

Op de korte afstand was de overwinning voor de Limburgse triatleten Geoffrey Vandenbrouck en Bart Vanoirbeek voor Clement Finné en Valerie Bastin. Bert en Stan Jammaer werden knap derde. In de mixed categorie was de winst voor Thijs Van De Velde en Paula IJzerman. Bij de vrouwen wonnen Elke Aarts en Rozemarijn Wijers.

Uitslagen Grand Raid Berismenil 2021