Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zo mis je niets van de olympische triatlons: uurschema, uitzendingen en analisten
Marten Van Riel bij de start in Tokio in 2019 (foto:ITU/Tommy Zaferes)
Nieuws

Zo mis je niets van de olympische triatlons: uurschema, uitzendingen en analisten

Maandag 26 juli is het zover, dan wordt in Tokio het startschot gegeven voor de eerste van drie olympische triatlons. Het wordt zowel bij de mannen als bij de vrouwen én in de Mixed Team Relay een ongetwijfeld een spectaculaire race die je niet wil missen. Maar waar en hoe kan je de olympische triatlons volgen? Wij brengen hieronder het overzicht van de starturen, rekening houdend met het tijdsverschil van 7 uur. En we laten je weten waar je de wedstrijden kan volgen, maar ook wie er de komende dagen te gast is in de programma’s van Sporza.

Individuele races beginnen bij ons een dag vroeger

Het zullen korte nachten zijn de komende dagen. Door de warme weersomstandigheden in Tokio is er besloten om de triatlons zo vroeg mogelijk te laten starten. De mannen en de vrouwen starten telkens om 6u30. De Mixed Team Relay gaat om 7u30 van start. Met het tijdsverschil van 7 uur betekent dit dat de individuele races bij ons een dag vroeger beginnen. Waar de triatlon bij de mannen op maandag 26 juli om 6u30 gepland staat, is het bij ons nog zondag 25 juli om 23u30. De vrouwen starten dinsdag 27 juli om 6u30 plaatselijke tijd. Bij ons is het dan maandag 26 juli 23u30. De Mixed Team Relay start op zaterdag 31 juli om 7u30 plaatselijke tijd, bij ons moet je je wekker dan zetten op 0u30 in de nacht van vrijdag op zaterdag. Hieronder krijg je het overzicht in een duidelijke tabel:

RaceTokyo TijdBelgische TijdDeelnemers
Olympische triatlon mannen26/07 06.3025/07 23.30Marten Van Riel
Olympische triatlon vrouwen27/07 06.3026/07 23.30Valerie Barthelemy
Claire Michel
Mixed Team Relay triatlon31/07 07.3031/07 00.30Valerie Barthelemy
Marten Van Riel
Claire Michel
Jelle Geens

Live op TV te volgen

Bij Sporza worden de drie olympische triatlons normaal live uitgezonden op TV en al zeker in de livestreams. Dirk Gerlo, vaste triatlon-anker op Sporza, zal het commentaar verzorgen. Door de corona-beperkingen heeft hij deze keer geen co-commentator naast zich zitten. Wie echte inside information wil en de Franse taal machtig is, kan afstemmen op RTBF waar naast commentator Martin Weynants olympiër Axel Zeebroek het co-commentaar zal verzorgen. Axel deed dat al een keer bij de Europese kampioenschappen in Glasgow en het is een plezier om hem bezig te horen. Op BBC is de coverage van de World Triathlon Championships Series ook altijd de moeite en zij zullen zeker de races ook live brengen.

Omkadering op Sporza met triatlon-analisten

We kregen van Sporza te horen dat in de studio-programma’s een paar bekende triatlon-gezichten zullen opduiken. Zo is Sofie Goos te gast bij Carl Vannieuwkerke in ‘Van Hier Tot In Tokio’ op maandagavond 26 juli. Marc Herremans is dan weer te gast op maandagochtend 26 juli om 7 u. in de studio bij Frank Raes, waar het elke ochtend gaat over de hoogtepunten van de voorbije nacht. Marc is er natuurlijk als ontdekker, vroegere coach en mentor van Marten Van Riel.