Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Spectaculaire BK jeugd-triatlons in Wuustwezel, alle kampioenen en medailles op een rijtje
Lotte Vandekerckhove pakte de titel bij de meisjes juniores (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Spectaculaire BK jeugd-triatlons in Wuustwezel, alle kampioenen en medailles op een rijtje

De Belgische kampioenschappen triatlon bij de jeugd waren zaterdag een succes in Wuustwezel, met spectaculaire races en een aantal verrassende medaille-winnaars. Hasse Fleerackers zorgde bij de Jeugd A voor 1 van de hoogtepunten door voor eigen volk de titel te pakken. Jeugd A en Junioren streden samen in 1 triatlon en dat leverde veel spektakel en spanning op, vooral bij de jongens, waar topfavoriet Wout Van Nuffelen en ploegmaat Tuur Haverans in elkaar haakten en de helft van de achtervolgende groep tegen het asfalt ging. Wij brengen graag een overzicht van alle medaille-winnaars met foto’s van alle podia.

Hasse Fleerackers voor eigen volk

Hasse Fleerackers pakt goud voor eigen volk (foto: 3athlon.be)

Dat gebeurde allemaal op driekwart minuut van de 6 koplopers. Raf De Dobbelaere bleek uiteindelijk de snelste en hij pakte het goud bij de juniores voor de verrassende Wout Ghielens en de uit de achtervolgende groep teruggekomen Jarne Ameye. Thibaut Cannaerts liep als zevende binnen en pakte de titel bij de Jeugd A. Bij de meisjes juniores kregen we een mooie strijd tussen Lotte Vandekerckhove, Nele Dequae en Rhune Vansteenkiste die samen met Odile Wittemans en Jeugd-A atletes Hasse Fleerackers en Mit Wittemans ruim anderhalve minuut voorsprong pakten op de rest van het veld. Lotte pakte het goud in het looponderdeel, terwijl Hasse ook met ruim verschil voor eigen volk won.

Bij de meisjes Jeugd B kregen we een Brugse tweestrijd tussen Eline Debecker en Lotte Minnebo, die de wedstrijd domineerden. Eline was in het lopen de snelste. Bij de jongens kregen we een kopgroep van 4 met favorieten Dries Cannaerts en Cis Huyghe, maar ook Jasper Devos en een sterke Jens Smolders. Die liep naar een verdiende titel. Bij de Jeugd C ging de nationale titel bij de meisjes voor het tweede jaar op rij naar Marit De Meulenaere. De Limburgse triatleet Yordan Beysen was bij de jongens net als in Kinrooi sneller dan favoriet Ben Douglas en pakte enigszins verrassend de titel. Hieronder vind je een overzicht van alle medaille-winnaars.

Jeugd C Meisjes

Lucie Philippe, kampioene Marit De Meulenaere en Laura Lernout (foto: 3athlon.be)

1: Marit De Meulenaere (EFC-ITC)
2: Lucie Philippe (TDL)
3: Laura Lernout (EFC-ITC)

Jeugd C Jongens

Kampioen Yordan Beusen tussen Ben Douglas en Mats Decoene (foto: 3athlon.be)

1: Yordan Beusen (ETL)
2: Ben Douglas (NSTT)
3: Mats Decoene (AP3T)

Jeugd B Meisjes

Lotte Minnebo, kampioene Eline Debecker en Xante Matthys (foto: 3athlon.be)

1: Eline Debecker (TBT)
2: Lotte Minnebo (TBT)
3: Xante Matthys (TBT)

Jeugd B Jongens

Kampioen Jens Smolders tussen NLT’ers Cis Huyghe en Jasper Devos (foto: 3athlon.be)

1: Jens Smolders (KTT)
2: Cis Huyghe (NLT)
3: Jasper Devos (NLT)

Jeugd A Meisjes

Hasse Fleerackers kampioene voor eigen volk met Juliette Jannedothee en Mit Wittemans (foto: 3athlon.be)

1: Hasse Fleerackers (SPTC)
2: Juliette Jannedothee (TTB)
3: Mit Wittemans (TDL)

Jeugd A Jongens

Kampioen Thibaut Cannaerts tussen Louis Uyttenove en Thomas Debecker (foto: 3athlon.be)

1: Thibaut Cannaerts (KTT)
2: Louis Uyttenhove (EFC-ITC)
3: Thomas Debecker (TBT)

Junioren Meisjes

Nele Dequae, kampioene Lotte Vandekerckhove en Rhune Vansteenkiste (foto: 3athlon.be)

1: Lotte Vandekerckhove (NLT)
2: Nele Dequae (EFC-ITC)
3: Rhune Vansteenkiste (NLT)

Junioren Jongens

Wout Ghielens, kampioen Raf De Dobbelaere en Jarne Ameye (foto: 3athlon.be)

1: Raf De Dobbelaere (SMO)
2: Wout Ghielens (KTT)
3: Jarne Ameye (EFC-ITC)