Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sacré en Kirch winnen age group in Ironman Hamburg, veel Belgische triatleten in top-10
Laura Zimmerman wint de Ironmman van Hamburg (foto: Ironman)
Nieuws

Sacré en Kirch winnen age group in Ironman Hamburg, veel Belgische triatleten in top-10

Door het opschuiven van triatlonwedstrijden naar september wegens de Covid-19 pandemie hadden de Belgische triatleten afgelopen weekend de keuze uit de 70.3 Ironman Zell-am-See, waar Jonas De Wachter de age group race won, de 70.3 Ironman Duisburg met aankomst in het voetbalstadion en de al even uitgeregende Ironman Hamburg, waar Pieter Sacré en Michael Kirch hun age group wonnen. Daarnaast waren er nog een pak Belgische ereplaatsen bij de age groupers.

Met een snelle tijd van 8u47’16 ging het goud bij de M40 categorie naar onze landgenoot Pieter Sacré, die twee Duitsers voorafging. In dezelfde categorie was er een mooie 8ste plaats voor Joeri Gouwkens. Ook bij de M50 was er Belgische winst voor Michael Kirch. De oostkantonner, eerder al van de partij in het WK Ironman in Hawaii, overtuigde in 8u58’35 en zette zijn eerste concurrent op meer dan 24 minuten. Nog bij de M50 werd Hans Raats knap vierde in 9u31’39. Manfred Zimmerman werd vijfde bij de M65 in 13u21’05 en Patrick Thielemans finishte in diezelfde age group na 14u54’52 op de zevende plaats. Guillaume Lauwers pakte de 5de plaats bij de M25 in een tijd van 9u10 en dat in zijn eerste Ironman ooit. Bij de mannen won overigens de Duitser Lars Wichert de age group only race, een ex-olympiër in het roeien, die in Londen en in Rio in actie kwam.

Brons voor An Verhoeven

Bij de vrouwen waren er wat minder Belgische triatletes. An Verhoeven pakte wel een knappe bronzen medaille in de F35 age group in 10u56’52, terwijl in dezelfde age group Nele De Neef 8ste werd. Lise Vaneukem werd negende in de F25 categorie. Dhan Claes en Tine Pooters werden 7ste en 8ste bij de F30. Alleen bij de vrouwen streden ook de pro’s mee. De Duitse Laura Zimmerman schreef de wedstrijd na een sterke marathon op haar naam. Zij won in 8u54’31 voor de Australische Renee Kiley en de Amerikaanse Lauren Brandon.