Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten Gijs Van Ranst en Helle Detavernier 3de en 4de overall in natte 70.3 Ironman Duisburg
Nieuws

Triatleten Gijs Van Ranst en Helle Detavernier 3de en 4de overall in natte 70.3 Ironman Duisburg

Het moet één van de strafste sportieve prestaties zijn die ze in het voetbalstadion van MSV Duisburg ooit hebben gezien: de bronzen finish van de Belgische triatleet Gijs Van Ranst en de vierde plaats van Helle Detavernier in de 70.3 Ironman van Duisburg, waar de rode loper en de finishboog opgesteld waren in het voetbalstadion zelf. Gijs werd derde overall in de regen in de nieuwe Duitse halve triatlon in het Ironman-circuit die alleen openstond voor age group triatleten. De winnaar was overigens een ex-wereldkampioen bij de M18 in Hawaii. Helle pakte een knappe vierde plaats bij de vrouwen.

De winst ging in Duisburg naar de Duitse triatleet Timo Schaffelt, die in 2018 nog de wereldtitel pakte in de Ironman van Hawaii bij de M18 categorie. Schaffelt pakte de overwinning op de 1900 meter zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen in een sterke 3u50’42. Hij zette zijn landgenoot Löbner op meer dan 12 minuten. Gijs Van Ranst moest meer dan 16 minuten toegeven, maar werd heel mooi derde overall in 4u07’19. Dat leverde hem een gouden medaille op in de M40 age group, waar met Tim Jorissen nog een Belg op het podium stond. De Limburger werd derde bij de M40 in 4u20’47. Nog in die categorie kregen we Sebastian Delannoy op de 7de plaats in 4u29’53.

Er waren nog redelijk wat Belgische triatleten actief in Duisburg. Zo werd Jari de Jaegere tiende bij de M18. Stef Coninx pakte de zevende plaats bij de M25’ers en in de M35 age group werd Rudi Lambrechts negende. In de M45 categorie werd Merijn Moreel negende. Erwin Bruninx pakte een knappe vijfde plaats in de M60 age group in 5u10’26.

Helle Detavernier debuteert met 4de plaats overall

Bij de vrouwen was er een mooie vierde plaats overall voor Helle Detavernier en dat bij haar debuut. De Kortrijkse triatlete deed in Duisburg haar eerste halve triatlon ooit en finishte meteen als vierde in 4u50’19. Twee dames voor haar kwamen ook uit de F25 categorie en dus werd het in haar age group een bronzen medaille. De Limburgse Laurien Billen was aanvankelijk ontgoocheld dat ze naast de overwinning greep in de F18 age group, maar achteraf mocht ze toch terugkijken op een mooie race en een mooie tweede plaats in 4u59’20, op net geen vier minuten van de Duitse winnares. En dan was er ook nog zilver bij de F30 waar Els Goris in 5u05’30 de tweede plaats pakte. Kaat Arits werd in dezelfde age group zesde. Goris was overigens 20 secondjes sneller dan Florence Goffinet. Die pakte in 5u05’50 de overwinning in de F40 categorie. Bij de F50 werd Isabelle Smeets vijfde.