Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische para-triatleet Ward D’hulster pakt brons op WK long distance triatlon in Almere
Ward D'hulster (r) naast wereldkampioen Geert Schipper op het WK in Almere (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Belgische para-triatleet Ward D’hulster pakt brons op WK long distance triatlon in Almere

Er mochten dan geen Belgische elite-atleten aan de start staan op het WK long distance triatlon in Almere, er bleven nog genoeg straffe prestaties over. Want wat dacht u bijvoorbeeld van para-triatleet Ward D’hulster die de 3,8 km zwemmen, 180 km handbiken en 42 km wheelen afwerkte in 11u57’08? Daarmee pakte hij de bronzen medaille in de PTWC-categorie (Para Triathlon Wheel Chair). Met een marathon van 2u36’18 liep hij nog serieus in op de zilveren Nederlander Brendan Bisschoff. Aan het goud viel niet te tornen. Dat ging in eigen land naar wereldtopper Geert Schipper, die onder de 8 uur dook.

Geert Schipper: “Waarom niet eigenlijk?”

Geert Schipper is samen met landgenoot Jetze Plat, pas nog goed voor drie gouden medailles op de Paralympics, één van de sterkste paratriatleten ter wereld in de PTWC-klasse. Zelf pakte Geert een vierde plaats in Tokio. Pas anderhalve week voor de Challenge Almere-Amsterdam besliste hij om alsnog mee te doen in Almere en hij werd prompt wereldkampioen. Geert deed 7u55’22 over de volledige triatlon en was uitermate tevreden met zijn sub-8 wereldtitel.

Ward D’hulster:”Nog eens zot gedaan”

Ward D’hulster had ook nog een sterke marathon in petto. Met 2u36’18 deed hij het uitstekend en maakte hij heel wat tijd goed op Bisschoff. Het was vooral in het zwemmen dat Ward het lastig had. De 51-jarige para-triatleet uit Nieuwpoort deed 1u53 over de 3,8 km zwemmen. In de handbike verloor hij ook nog wat terrein, maar hij legde de 180 km in 7u14 af. Op de marathon pakte hij dan serieus uit en dook hij alsnog onder 12 u. Een resultaat waarmee hij tevreden was.

En het is sowieso een inspirerende prestatie van een altijd bescheiden maar hardwerkende man, die pas op latere leeftijd de triatlonsport ontdekte en de laatste jaren enorme progressie maakte richting de lange afstand. Dus ook van ons uit een dikke proficiat aan bronzen Ward met zijn sub-12 volledige triatlon!