Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dieter Comhair pakt eerste triatlonzege ooit in iLumen 111 triatlon van Bilzen
Dieter Comhair pakt zijn eerste zege in Bilzen (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Dieter Comhair pakt eerste triatlonzege ooit in iLumen 111 triatlon van Bilzen

De Limburgse triatleet Dieter Comhair heeft zondag de ongewone 111 triatlon van Bilzen gewonnen, een triatlon met 1.000 meter zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen. Het was meteen de allereerste triatlonzege ooit in de nog jonge carriere van de Solid Endurance-triatleet. In een superdruk triatlonweekend was het aantal toptriatleten wat beperkt in Eigenbilzen, maar Wannes Swinnen, Joris Aerden, Dieter Comhair en de Nederlander Robert De Korte maakten er een interessante strijd van. Het werd ook extra spannend door de rolling start, en al helemaal bij de vrouwen waar de overwinning niet naar de eerste dame aan de finish ging.

Met de rolling start mochten de triatleten zelf kiezen wanneer ze aan de 1.000 meter zwemmen begonnen. Wannes Swinnen dook als eerste in het kanaal en zette ook de snelste zwemtijd neer. De andere favorieten volgden op niet al te grote achterstand. Alleen Sylvain Denis koos voor een veel latere start en zou aan een serieuze inhaalrace beginnen. Vooraan kreeg Wannes Swinnen het gezelschap van Dieter Comhair, Joris Aerden en Robert De Korte, die virtueel aan de leiding ging. De vier bleven ondanks het stevige kopwerk van De Korte lang samen. Pas in de slotronde moesten Wannes Swinnen en Joris Aerden afhaken. Bij Aerden, de laatste tijd in goeie doen met zeges in Lommel en Balen en een dag eerder nog 8ste in de kwarttriatlon van Damme, liep de batterij van zijn electronische DI2-shifter leeg waardoor hij de ketting niet meer op de grote plaat kreeg.

In het lopen bleef het tot halfweg spannend tussen Dieter Comhair en Robert De Korte, met een verschil in netto-tijd van zes seconden bij het ingaan van de laatste loopronde. De nog altijd maar 23-jarige Comhair maakte het mooi af en pakte in 3u10’12 zijn allereerste triatlonoverwinning ooit. Eerder dit seizoen won hij al zijn age group in de Ironman Lanzarote en kwalificeerde hij zich voor het WK Ironman in Hawaii. Robert De Korte werd op 1’48 tweede. Wannes Swinnen werd in 3u16’09 derde en Sylvain Denis rondde zijn inhaalrace af met een knapp vierde plaats voor Joris Aerden.

Saskia Van Vugt snelste vrouw

Bij de vrouwen was de Nederlandse levende legende Marijke Zeekant, ondertussen in de F60 categorie, de snelste zwemster van het hele pak. In het fietsen pakte Liane Van Egmond over. De Nederlandse master ging aan de leiding, al zagen we ook thuisatlete Laurien Billen oprukken. Uiteindelijk kwam Liane Van Egmond als eerste over de streep maar met een snellere laatste kilometer lopen pakte even later haar langenote alsnog de overwinning. Saskia Van Vugt won de 111 in 3u45’02. Van Egmond werd tweede in 3u45’31 op 29 seconden van de winnares. De Belgische Sylvia Hermans werd in 3u50’40 derde terwijl Laurien Billen voor eigen volk de vierde plaats pakte in 3u54’49.

Uitslagen iLumen 111 triatlon Bilzen 2021