Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duatlon en triatlon herenigd tijdens de Triatlon Van Vlaanderen
Foto's Triatlon, Van Vlaanderen
Nieuws

Duatlon en triatlon herenigd tijdens de Triatlon Van Vlaanderen

Met twee maanden vertraging maakten ze zich in Oudenaarde op voor het jaarlijkse triatlonfeest in en rond Oudenaarde. De wedstrijd onderging een kleine metamorfose want de finish lag deze keer vlak naast de Donk opgesteld en fietsen deed men deze keer richting de heuvels van de Vlaamse Ardennen. Toch bleef het parcours minstens even uitdagend en lastig en dat zullen zowel de winnaars als alle deelnemers geweten hebben.

Na 1km zwemmen kwamen Sander Heemeryck en Matthias Allegaert samen als leiders uit het water. De tantem sprong samen op de fiets maar al na 5km niets Allegaert zijn metgezel ter plaatse. Toch hield Heemeryck knap stand en met een goeie minuut achterstand begon hij aan de twee lussen lopen rond de Donkvijver. Al na een ronde zag Allegaert de jongste van de broers Heemeryck hem voorbij stormen en zo schreef Sander Heemeryck nog een mooie wedstrijd op zijn naam. In de strijd om de derde plaats kregen we ook een mooi duel te zien. Hannes Bonami en Cédric Vanhoutteghem. Uiteindelijk bleek de ultieme versnelling van Vanhoutteghem genoeg om Bonami achter te laten en vooral een sterk opkomende Francis Vergalle nog nipt af te houden. De thuis atleet strandde op slecht zeven secondes van het podium.

Bij de dames stond er geen maat op Liesbeth Verbiest die zo een ijzersterk seizoen afsluit met deze knappe zege.

Thibaut De Smet en Debbie Sanders sterksten in duatlon

Op hetzelfde moment dat de triatleten het water indoken begonnen de duatleten aan hun wedstrijd. In Oudenaarde stond de vierde manche van de Lotto Duatlon series op het programma en zouden we opnieuw een tweestrijd krijgen tussen Thibault De Smet en Guust De Smul. De twee losten elkaar tijdens het eerste looponderdeel en het fietsen voor geen vind maar eenmaal voor de tweede keer de loopschoenen aan toonde Thibault De Smet al snel wie de sterkste man was van de dag. Guust De Smul moest genoegen nemen met de tweede plaats en ziet zo ook Thibault De Smet zijn voorsprong verder uitbouwen in het klassement. Nicolas De Smet mocht zijn broer als derde vergezellen op het podium.

Bij afwezigheid van Lotte Claes kon Debbie Sanders een goede zaak doen in de Lotto Duatlon Series. Dat deed Debbie ook met verve door de wedstrijd te winnen. Margot Ricour en Suzanne Rooze vervolledigden de top drie.