Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Cool, cooler, coolest… Olympisch kampioene Flora Duffy krijgt nationale feestdag op Bermuda
Flora Duffy pakte in Tokio de eerste gouden medaille ooit voor Bermuda (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Cool, cooler, coolest… Olympisch kampioene Flora Duffy krijgt nationale feestdag op Bermuda

Triatlete Flora Duffy schreef in Tokio geschiedenis door de allereerste olympische gouden medaille ooit voor Bermuda te winnen in de olympische triatlon, en dat zullen ze in Bermuda geweten hebben. Krijgen onze medaille-winnaars al wel eens een klein feestje in Brussel, een ontvangst in het paleis en een parade tijdens de Memorial Van Damme, dan gaan ze in Bermuda graag nog een stapje verder. De regering van Bermuda kondigde deze week aan dat ze 18 oktober uitroepen tot nationale feestdag. Duffy is de beste atleet die het land ooit heeft gehad en uit respect roept de overheid dus nu een officiële ‘Flora Duffy Day’ nationale feestdag in het leven. “Wow, dit is zo gaaf”, reageerde Duffy, die tegenwoordig het grootste deel van haar tijd in Zuid-Afrika doorbrengt, op Twitter, waarop ze ook van andere atleten al heel wat reacties kreeg.

De nieuwe nationale feestdag valt overigens precies een dag na het triatlonweekend in Bermuda, met de wereldkampioenschappen sprint-triatlon en het WK Mixed Team Relay dat op 16 en 17 oktober plaatsvindt. Een dag later kunnen alle internationale triatleten dus mee ‘Flora Duffy Day’ vieren… 🙂