Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opnieuw Belgische Ironman-winst: Gijs Van Ranst wint Ironman Emilia-Romagna
Gijs Van Ranst (l) en Soren Sanders (r) na de finish in de Ironman Emilia Romagna (foto: Soren Sanders RR)
Nieuws

Opnieuw Belgische Ironman-winst: Gijs Van Ranst wint Ironman Emilia-Romagna

De Ironman Italia Romagna, een age group only race, heeft opnieuw een Belgische overwinning opgeleverd. Nadat Boris Rolin een paar weken geleden al de Ironman van Vichy won, pakte EFC-JODA-ITC triatleet Gijs Van Ranst de zege in de Italiaanse Ironman na 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen. Gijs Van Ranst, ook wel bekend als “Bakker Gijs”, pakte in 8u43’04 de overwinning en hield de Oekraïener Malchyk op 7’34. De Brit Bates werd derde op 10’34.

Gijs Van Ranst komt in de M40 masters-categorie uit maar dat was er in Emilia-Romagna niet aan te zien. De triatleet uit Grembergen kwam als derde van de fiets en moest 13 minuten goedmaken op de Zwitser Tomaselli en 11 minuten op de Brit Oliver Bates. De Zwitser had hij al snel te pakken tijdens de marathon en rond halfweg kreeg hij ook Bates in de gaten. Na 26 km moest de Brit plooien en lag de weg naar de finish open. In 8u43’04 pakte Gijs Van Ranst oververdiend zijn eerste Ironman-zege. Hij klopte onder andere legendarisch Ironman-triatleet Mike Schifferle, die de M45 categorie won in zijn tweede triatlon-jeugd. Soren Sanders, ploeggenoot van Gijs Van Ranst, werd knap derde in de M30 categorie in 9u06’17. Ook Erik Thijs pakte brons bij de M55 in 10u00’29.