Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Daniela Ryf op nieuwe Felt triatlonfiets met opvallend sloping frame in Ironman Thun en WK 70.3 St-George
Daniela Ryf in St-George op de nieuwe Felt (foto: Talbot Cox/Instagram Daniela Ryf RR)
Extra

Daniela Ryf op nieuwe Felt triatlonfiets met opvallend sloping frame in Ironman Thun en WK 70.3 St-George

Opvallende beelden in de Ironman van Thun twee weken geleden en het WK 70.3 Ironman in St-George afgelopen weekend: meervoudig Ironman-wereldkampioene Daniela Ryf werd er telkens gespot op een gloednieuwe Felt triatlonfiets met een in het oog springende top tube die er een soort van sloping frame van maakt. Het is alleszins een prototype dat mogelijk voorzien was voor het WK Ironman in Hawaii in oktober. Het gebeurt wel meer dat de grote fietsmerken op dat moment hun nieuwe triatlon-modellen lanceren. Nu Hawaii weggevallen is, lijkt het dat Felt vooral mikte op het WK 70.3 Ironman in St-George om uit te pakken met de nieuwe fiets van Daniela. Het bracht haar alvast weinig op want ze had geen superdag op het WK 70.3.

Als het nieuwe prototype model staat voor de toekomstige nieuwe triatlonfiets van Felt dan is het wel een enorme stijlbreuk met de strakke Felt IA FRD Disc waarmee Daniela Ryf in 2018 wereldkampioene werd in Kona. Het meest opvallende aspect aan de nieuwe Felt is de gebogen top tube en de staartvin die achter de zadelpen aansluit tot net over het achterwiel. Door de sloping top tube is het frame boven het voorwiel een stuk hoger waardoor de cockpit nauwer aansluit en ook compacter lijkt. We zijn alvast zeer benieuwd naar meer detailfoto’s en de specs van de nieuwe Felt, een merk dat in het verleden al vaker zorgde voor innovatieve fietsen.