Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Galliano Schoonbaert pakt eerste zege in kwarttriatlon Meer, Liana Docquir snelste dame
Liana Docquir tussen Els Goris en Thais Janssens op het podium in Meer (foto: Iron Team Mechelen RR)
Nieuws

Galliano Schoonbaert pakt eerste zege in kwarttriatlon Meer, Liana Docquir snelste dame

Liana Docquir is on fire, want na haar allereerste zege in de halve triatlon van Chateau de Chantilly pakte ze zondag in Meer haar tweede overwinning van het seizoen. Galliano Schoonbaert wist bij de mannen de overwinning naar zich toe te trekken. In een spannende strijd wist de Bruggeling de favorieten een hakje te zetten.

De triatlon van Meer vond alweer plaats onder een prachtig zonnetje. Milan Leys van KTT leidde de dans in het water, en zette met een twintigtal seconden bonus voet aan wal. Daarachter volgden dan de favorieten met onder andere de tandem Jeroen Vandael en Hannes Cool van ITC. Maar ook Bart Schrooyen en Gerry Druyts moesten niet veel tijd prijsgeven.

Jeroen Vandael beschikte duidelijk over goede benen en nam resoluut de leiding tijdens de 40 km op de fiets. Hardrijder Gerry Druyts kon echter zorgen voor een totale hergroepering tegen het einde van de laatste ronde. Door dat harde tempo moest Milan Leys echter de rol lossen waardoor Druyts, Bart Schrooyen, Jeroen Vandael, Hannes Cool en belofte Galliano Schoonbaert samen de wisselzone instormden.

Vandael zetten samen met Schoonbaert een strak tempo in. Deze laatste kon halverwege de 10 km een kloofje slagen op de man van ITC zodat het goud en zilver vastlagen. Siebe De Winter van het Sportoase Triathlon Team kwam nog tot bij Hannes Cool, maar die wist op ervaring toch nog naar de laatste podiumplaats te lopen.

Liana Docquir maakt 2 minuten goed

Bij de dames keken we uit naar vrouw in vorm, Liana Docquir. Maar tijdens het zwemmen moest ze wel 2’ toegeven op de 20-jarige belofte Lucie Bortier van het No Limit-team. Tijdens het fietsen draaiden de rollen al gauw weer om. Op het vlakke parcours kwam vooral Els Goris zich mengen in het sportieve debat. Met een verschil van minder dan 1’ begon Goris aan de achtervolging op Docquir. De Mechelse had echter goed gedoseerd, waardoor ze Goris verwees naar de tweede plaats. Met een fantastische looptijd kon Thaïs Janssens (KTT) uiteindelijk het brons veroveren voor Ellen Swaenen en Lucie Bortier.

Op de sprinttriatlon kregen we een al even spannend verloop van de wedstrijd. Daar kon favoriet Stef Coninx zijn favoerietenrol wel waarmaken. Maar hij moest zich wel reppen voor de snel lopende Nederlander Mats Keulstra die met de snelste 5 km tot op 15” kon komen. Senne Bes vervolledigde het podium. Bij de dames mocht Tinne Van Den Bergh op het hoogste schavotje kruipen. Ze kreeg daar het gezelschap van Meri Koyen en Ilona Rullens.