Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pamphiel Pareyn pakt winst in geslaagde eerste editie Long Course Weekend in Nieuwpoort
Pamphiel Pareyn wint 1ste Long Course Weekend Belgium (foto: LCW Belgium)
Multisports

Pamphiel Pareyn pakt winst in geslaagde eerste editie Long Course Weekend in Nieuwpoort

Een week na zijn indrukwekkende zege in de Half Ironlakes triatlon aan de Lacs de l’Eau d’Heure pakte Pamphiel Pareyn zondag de eindwinst over het driedaagse Long Course Weekend in Nieuwpoort. Het allereerste Long Course Weekend evenement in België op de kalender. Het betreft een nieuw concept dat overgewaaid is uit Wales. Het concept is een triatlon verspreid over drie dagen. Er is elke dag keuze tussen verschillende afstanden zodat iedereen aan zijn trekken komt.

Op vrijdag gingen we van start met 1,9 of 3,8 kilometer zwemmen aan de Vismijn. Op zaterdag konden de atleten kiezen tussen een tocht van 45, 90 of 180 kilometer fietsen door de Flanders Fields. Op de afsluitende dag stonden er een kids run, een 5 en 10 kilometer maar ook een halve en volledige marathon op het programma. De atleten die over het hele weekend een halve of volledige triatlon (respectievelijk 1,9-90-21 en 3,8-180-42) wisten af te leggen werden op zondag gehuldigd op de rode loper in een mooie ceremonie.

Pamphiel Pareyn, ambassadeur van dit eerste Long Course Weekend in België, regeerde over de drie dagen en duldde geen tegenstand. Op vrijdag maakte hij direct duidelijk dat het menens was. Met een sterke zwemtijd van 47’27” over die 3,8 km zwemmen zette hij andere ambassadeur Kim Colpaert meteen op meer dan 11 minuten. Frederik Feys kwam als derde uit het water op een kleine 2 minuten van Colpaert.

Op dag twee mocht Pamphiel als eerste aan de 180 kilometer fietsen op het verkeersluwe parcours beginnen. Het beloofde een echte calvarietocht te worden. Ondanks dat het zonnetje scheen boven het festivalterrein aan de Vismijn in Nieuwpoort kregen de atleten een stevige bui over zich. Ze moesten onder andere over de natte kasseien van de Kemmelberg dokkeren. Pareyn zijn stuur kwam na een dikke 80 km los en door het missen van enkele pijltjes kwam de straffe 3MD’er met 193 afgelegde kilometers over de finishlijn. Maar Pamhiel liet dit niet aan zijn hart komen en kwam binnen in 5u25. Net geen 20 minuten later kwam Kim Colpaert van het RTTO-team binnen in 5u42. Jasper Sodermans bolde een kleine vijf minuten later over de rode loper en nestelde zich op de derde plaats. Sterke zwemmer Frederik Feys viel terug naar een achtste plaats.

Winst in 8u51’06

Mooie slotceremonie op de rode loper bij Long Course Weekend Belgium (foto: 3athlon.be)

Op zondag kregen we de afsluitende marathon. Daar veranderde niets meer in de top drie. Pamphiel was net zoals in de andere twee onderdelen oppermachtig en kwam binnen met een toptijd van 2u37’43”. Ook Kim Colpaert liep een sterke marathon en kwam net onder de drie uur uit. Jasper Sodermans wist zijn fietsbenen van de dag ervoor om te zetten in even sterke loopbenen en werd knap derde in 3u02’10”.

Het Long Course Weekend werd afgesloten met de bekende medaille-ceremonie. Pamphiel Pareyn stond op het hoogste schavotje met zijn eindtijd van 8u51’06. Kim Colpaert pakte de tweede plaats in 9u40’40. Jasper Sodermans vervoledigde het podium met zijn tijd van 10u01’45”. Pieter Van Compernolle werd vierde voor Brecht Craeghs.

Op de halve afstand ging de winst bij de vrouwen naar Jana Lehman voor Emelie Van Isacker en Louise Wittouck. Bij de heren liep Andreas Erdrich met een mooie looptijd naar de eerste plaats. Julien Vanbellaiengh finishte tweede voor Bram Hemelsoen.

Alle uitslagen Long Course Weekend Belgium