Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Emmanuel Lejeune grijpt net naast zege in 70.3 Ironman Cozumel
Emmanuel Lejeune pakt tweede plaats in Cozumel (foto: Emmanuel Lejeune RR)
Nieuws

Emmanuel Lejeune grijpt net naast zege in 70.3 Ironman Cozumel

De Belgische triatleet Emmanuel Lejeune heeft dit weekend bijna voor een stunt gezorgd in de 70.3 Ironman van Cozumel in Mexico. De voormalige wereldkampioen aquatlon is nog altijd maar aan zijn tweede seizoen op de langere afstand bezig. In Cozumel maakte hij na het fietsen deel uit van een ruime kopgroep van acht triatleten, met als bekendste naam de Zwitserse olympier Andrea Salvisberg. Als snelle loper leek er even een stunt in te zitten voor Lejeune, maar de Argentijn Luciano Taccone bleek nog net iets sneller.

Halfweg de 21 km lopen was Emmanuel Lejeune opgerukt naar de tweede plaats en had hij Andrea Salvisberg opgepeuzeld. Het verschil met leider Taccone bedroeg nog maar 1 minuut en dus leek er een stunt in te zitten voor onze landgenoot van het 3MD-triatlonteam uit Dendermonde. De Argentijn Taccone had zijn wedstrijd blijkbaar goed ingedeeld en pakte uit met een halve marathon van 1u15. Luciano Taccone pakte de overwinning in Cozumel in 3u54’36. Emmanuel Lejeune werd op 3’33 heel knap tweede, zijn beste long distance resultaat uit zijn carriere. Andrea Salvisberg werd uiteindelijk vierde in 4u02’26 want in de slotfase kwam de Braziliaan Fernando Toldi nog naar de derde plaats gelopen in 4u00’31.

Emmanuel Lejeune krijgt de Belgische vlag mee op weg naar de finish in Cozumel (foto: Emmanuel Lejeune RR)

Bij de vrouwen won Cecilia Perez. De Mexicaanse triatlete lag al na het zwemonderdeel op kop in de wedstrijd, maar werd later ingehaald door de Amerikaanse Lesley Smith. Perez liet Smith er niet ver vandoor gaan en zo hing de uiteindelijke winnares slechts enkele seconden na Smith haar fiets terug in de rekken. Tijdens het lopen verdween Perez al snel naar de kop om Smith in te halen en vervolgens uit beeld te verdwijnen. Het was dan ook Perez die in 4u24’46 zegevierde en Smith die vier minuten later het zilver pakte. De Argentijnse Romina Palacio bekleedde de laatste podiumplek (+14’26).

En opvallend: in Cozumel werden de age group races verdeeld over twee dagen, met op zaterdag de mannen boven de 45 en op zondag de jongere categorieën…