Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kristian Blummenfelt maakt debuut op volledige afstand in Ironman Cozumel
De spannende spurt tussen Blummenfelt, Van Riel en Bergere in de Grand Final (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Kristian Blummenfelt maakt debuut op volledige afstand in Ironman Cozumel

Het originele plan van olympisch triatlonkampioen Kristian Blummenfelt om in hetzelfde jaar de olympische triatlon in Tokio te doen en het WK Ironman in Kona te doen, is ondertussen om welbekende redenen in het water gevallen. Normaal was Blummenfelt erbij geweest in de Ironman Frankfurt om zich te kwalificeren voor Hawaii, maar toen hij een wildcard kreeg voor Kona, liet hij de Duitse wedstrijd links liggen. De Noor blijft echter niet bij de pakken zitten en plant om nog dit jaar toch zijn debuut te maken op de volledige afstannd. En dus mogen we de olympische kampioen verwachten op 21 november in de Ironman Cozumel.

Blummenfelt deed vorige week nog mee aan het wereldkampioenschap 70.3 Ironman in St-George, al kon hij daar zijn kansen niet voluit verdedigen door een lekke band tijdens het fietsen. Ook dit weekend was hij van de partij in de Super League final in Malibu, waar hij de eerste twee races van de eliminator triatlon won. Na zijn olympische titel pakte hij ook de wereldtitel op de olympische afstand en hij won de Grand Final in een spurt tegen onze landgenoot Marten Van Riel. Hij had helemaal geschiedenis kunnen schrijven door ook in Kona in hetzelfde jaar voor de wereldtitel te gaan, maar zoals al langer bekend is het WK van 2021 uitgesteld naar mei 2022 in St-George. De vraag is overigens of Blummenfelt daar voor zal kiezen of zal wachten op oktober 2022 als het WK opnieuw terugkeert naar Kona.

De Ironman Cozumel leverde in het verleden al wat Belgische successen op, met Frederik Van Lierde die er in 2016 de overwinning pakte. De wedstrijd staat bekend om zijn snelle tijden door een snel parcours en de sterke stroming die altijd voor snelle zwemtijden zorgt…