Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee Belgische triatletes naar A-finale op EK jeugd-triatlon in Turkije
De Belgische delegatie op het Jeugd EK in Alanya (foto: TBT RR)
Nieuws

Twee Belgische triatletes naar A-finale op EK jeugd-triatlon in Turkije

In het Turkse Alanya vinden deze week de Europese kampioenschappen jeugdtriatlon plaats, het EK voor triatleten van 14 tot en met 17 jaar. Zaterdag wordt er om de medailles gestreden in de A-finale van het EK, met daarbij twee Belgische triatletes die donderdag in de halve finales de kwalificatie pakten. Hasse Fleerackers deed dat met een knappe tweede plaats in haar halve finale. Lotte Minnebo realiseerde één van de snelste verliezende tijden. Eline Debecker viel net naast de finaleplaatsen.

Eline Debecker was goed aan haar halve finale begonnen met een vijfde plaats na het zwemmen. In het fietsen moest ze de achtervolgende groep laten gaan, maar ze beperkte het verschil tot een 15-tal seconden. Ze wisselde als 11de, pakte nog drie meisjes terug van de groep voor haar en leek op weg naar een top-9, voldoende voor een finaleplaats. Het gevaar kwam echter uit de achtergrond. Een Hongaarse en Litouwse atlete kwamen de Brugse nog voorbij. Ze sneuvelde uiteindelijk op de tiende plaats op slechts 10 seconden van de A-finale.

Hasse Fleerackers 2de in halve finale

Hasse Fleerackers stormde in de tweede halve finale naar een knappe tweede plaats. Ze kwam als vijfde uit het water en deed haar deel van het werk in een groepje van zes die jaagden achter de Oostenrijkse Tabea Huys. De rest werd op een minuut gezet waardoor de kwalificatie al vrij vroeg zeker was. Hasse liep sterk en finishte als tweede op 6 seconden van de Italiaanse Crociani. Lotte Minnebo maakte in de derde halve finale deel uit van een kopgroepje van 6 in het zwemmen en kwam als 3de in de wisselzone. In het fietsen moest ze een kopgroep van 7 meisjes laten gaan, die 45 seconden voorsprong pakten. Lotte liep uiteindelijk nog naar een elfde plaats in 44’11 en realiseerde daarmee de tweede verliezende tijd zodat ze alsnog naar de A-finale mocht.

Bij de jongens staan er helaas geen Belgen in de A-finale. Thibaut Cannaerts werd 21ste in zijn halve finale. Louis Uyttenhove pakte in de derde halve finale de 18de plaats. Zij doen zaterdag 2 oktober om 12u15 mee aan de B-finale. Bij de meisjes start Eline Debecker zaterdag om 9 u. in de B-finale. Hasse Fleerackers en Lotte Minnebo starten zaterdag om 9u45 in de A-finale.