Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Laatste duatlon van het seizoen is prooi voor Thibaut De Smet en Laura Swannet
Thibaut De Smet op kop voor Guust De Smul in de duatlon van Bellegem in 2021 (foto: Niki Devoldere)
Duathlon

Laatste duatlon van het seizoen is prooi voor Thibaut De Smet en Laura Swannet

In Bellegem is zondag, daags na het BK cross-duatlon in Emines, het duatlonseizoen in Vlaanderen op de weg afgesloten met een run-bike-run van 6 km lopen, 40 km fietsen en 4 km lopen. Man in vorm Thibaut De Smet, vorige week nog goed voor een medaille op het EK cross-duatlon, pakte de overwinning en in 1 klap ook de eindzege in de Lotto Duatlon Series. Bij de vrouwen trok meervoudig Belgisch triatlonkampioene Laura Swannet nog eens terug naar haar oude liefde. Ze won overtuigend in Bellegem.

Laura Swannet kende geen genade met de tegenstand. De vice-Europees kampioene duatlon bij de beloften van 2020 ging er in de eerste run meteen stevig vandoor en pakte al bijna twee minuten op eerste achtervolgster Debbie Sanders. De rest verloor meer dan drie minuten op de snelle Kempische atlete. In het fietsen maakte Debbie Sanders nog wat terrein goed, maar ze kon in de tweede run Laura niet meer bedreigen. Laura Swannet won in 1u46’49. Debbie Sanders werd tweede in 1u49’10. Joke Lefief liep op ruime achterstand naar de derde plaats in 1u58’49.

Bij de mannen kregen we in de eerste run iets meer spankracht, al zette Thibaut de Smet al meteen de juiste toon. Hij wisselde na 6 km lopen met een voorsprong van een handvol seconden op Joren Jans, Guust De Smul en Nicolas De Smet. In de 40 km fietsen kregen we een kopgroepje van drie met Guust De Smul in de tang bij de broertjes De Smet. Thibaut bleek in Bellegem opnieuw de snelste loper. Hij liep in 1u32’30 naar de overwinning en stak daarmee ook de eindzege in de Lotto Duatlon Series op zak. Guust De Smul werd op 15 seconden tweede. Nicolas De Smet pakte de derde plaats in 1u33’39. Kenneth Verdicket liep nog naar de vierde plaats voor Cedric Vanhouttegem en Bernd Van Snick.

Op 17 oktober is er nog de laatste manche van de Lotto Duatlon Series in het Waalse Ocquier.

Uitslag Boxconstructors Duatlon Bellegem 2021