Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Borghs wint voor de zevende keer uitgeregende Mokkatlon
Bart Borghs tussen Pieter Van Dyck en Ruben Geys (foto: Jean-Luc Massagé RR)
Multisports

Bart Borghs wint voor de zevende keer uitgeregende Mokkatlon

Bart Borghs heeft zondag geschiedenis geschreven met zijn tiende podiumplaats in de Mokkatlon, een niet-alledaagse wedstrijd met 2 km kajakken, 12 km mountainbiken en 4 km lopen. Door de overvloedige regen lag vooral het fietsparcours er erg zompig en zwaar bij en in het bos leek het wel een Roubaix editie door de drassige stroken waarop heel wat atleten zich verkeken.Iedereen keek uit naar een tweestrijd tussen de zesvoudige winnaar van de Mokkatlon, Bart Borghs en Ruben Geys die nog in zijn cool down periode zit na zijn overwinning in de 70.3 Ironman Westfriesland vorige week.

Tien keer podium voor Bart Borghs

Ruben Geys loopt naar de 3de plaats in een Flandrien-editie van de Mokkatlon (foto: Jean-Luc Massagé RR)

Tot een rechtstreeks confrontatie tussen de favorieten is het nooit gekomen want de kaarten waren al snel geschud omdat Bart Borghs zijn kajak kon aanhaken bij wereldkampioen quadratlon William Peters en cross-triatleet Pieter Van Dyck. De drie leiders kwamen erg snel uit het water.  Bij de eerste doortocht was het meteen Bart Borghs die de forcing voerde. Aanvankelijk kon Pieter Van Dyck de schade beperken samen met William Peters.  Pas in de finale kon Ruben Geys zijn mindere kajakproef wegwerken door op te rukken naar de vierde stek.

In de afsluitende loopproef stond er geen maat op Bart Borghs die overtuigend zijn zevende zege in de mokkatlon behaalde voor Pieter Van Dyck terwijl Ruben Geys alsnog op het podium terecht kwam door William Peters nipt te kloppen in de laatste loopmeters. Bart Borghs pakte in 57’59 zijn 7de overwinning. Pieter Van Dyck werd op 1’27 tweede. Ruben Geys pakte in 1u00’34 de derde plaats. In 2005, bijna dag op dag 16 jaar geleden, pakte Bart Borghs zijn eerste zege in Mol. Met zijn zevende overwinning wordt hij nog steviger recordhouder in de Mokkatlon, die al sinds 1995 wordt georganiseerd. Het was bovendien zijn 10de podiumplaats in de Mokkatlon, want hij werd ook nog drie keer tweede.

Thais Janssens wint na inhaalrace

Bij de vrouwen was Lynn Vanhoof de snelste in de kajakproef voor haar zus Yana terwijl triatlete Kiara Lenaertz pas drie minuten later uit haar boot kon stappen. Het leek een uitstapje te worden voor Lynn Vanhoof maar dat  was buiten een supersnelle Thaïs Janssens van KTT gerekend. De triatlete schoof met de regelmaat van de klok op zodat ze haast samen met Lynn aan de afsluitende 4 kilometer lopen kon beginnen. Yana Van Hoof volgde in derde stelling tot Kiara Lenaertz kwam oprukken om tenslotte haasje over te spelen en alsnog op het podium terecht te komen. Thaïs Janssens won in 1u17’04. Lynn Vanhoof werd tweede in 1u20’49 en de derde plaats ging naar Kiara Lenaertz in 1u25’36.

Uitslagen Mokkatlon 2021