Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman trekt opnieuw naar Zuid-Afrika in november 2022 voor nieuwe 70.3 Ironman Mossel Bay
Nieuws

Ironman trekt opnieuw naar Zuid-Afrika in november 2022 voor nieuwe 70.3 Ironman Mossel Bay

Ironman kondigde deze week een nieuw Ironman 70.3 evenement aan: Ironman 70.3 Mossel Bay in Zuid-Afrika. Ironman organiseert in Zuid-Afrika al een 70.3 race in Durban en East London, maar daar is nu dus een derde halve afstand bij gekomen. De race zal plaatsvinden op 6 november 2022 in het bij toeristen populaire Mossel Bay, dat aan de Zuid-Afrikaanse Garden Route ligt.

“Een aanbod dat bestaat uit de schoonheid van de magische Outeniqua bergen, de azuurblauwe zee, de groene heuvels en haar rijke agricultuur en de Zuid-Afrikaanse cultuur. Daarnaast kunnen atleten en hun familie en vrienden genieten van uitzicht op de Zuid-Afrikaanse ‘Fynbos’, aloë, dolfijnen en walvissen”, laat Ironman weten in een persbericht. Badplaats Mossel Bay heeft een vliegveld en ligt op vier uur rijafstand van Kaapstad.

Het 1900 meter lange zwemonderdeel vindt plaats in Santos Bay, waarna atleten zich op de fiets een weg richting Gouritz River banen om vervolgens om te keren en terug naar Mossel Bay te rijden. Tot slot trekken zij hun loopschoenen aan om verdeeld over 2,5 ronde een halve marathon te lopen. De finish is bij de vuurtoren van Cape St. Blaize.

Datum Challenge Cape Town ligt nog niet vast

In dezelfde periode staat ook de Challenge Cape Town gepland, al is er nog geen definitieve datum voor november 2022 bekend. Zuid-Afrika lijkt dus steeds populairder te worden als triatlon-bestemming. Naast de 70.3 Ironman triatlons in Durban en East-Londen is de volledige Ironman Zuid-Afrika in Port Elisabeth al jaren een begrip. Die Ironman wordt dit jaar uitzonderlijk op 21 november gehouden. Volgend jaar keert Port Elisabeth terug naar zijn vaste plaats op de kalender, naar 3 april.