Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wie anders dan Geert Lauryssen? Vierde zege in cross-duatlon Wommelgem
Mooi technisch gedeelte tijdens het mountainbiken in. in Wommelgem (foto: Chris Hofkens)
Multisports

Wie anders dan Geert Lauryssen? Vierde zege in cross-duatlon Wommelgem

Geert Lauryssen pakte zondag zijn vierde overwinning op zeven edities van de cross-duatlon in Wommelgem en lijkt stilaan klaar voor de Hel van Kasterlee. Met de winnaar van vorig jaar Gerry Druyts en de Belgische kampioen cross-triatlon Mathias Cloostermans kreeg Lauryssen nochtans stevige concurrentie. BIj de vrouwen was Karen Steurs oppermachtig. Ze haalde het in Wommelgem met een mega-voorsprong.

Geert Lauryssen wint voor de 4de keer in Wommelgem (foto: Chris Hofkens)

Nadat hij in de eerste run vlot meeging met een groepje van vier atleten, samen met Mathias Cloostermans, Pieter Ooms en Pieter Van Dyck, maakte Geert Lauryssen het verschil tijdens het mountainbiken. Gerry Druyts, die de vorige editie in 2019 won, kwam vanuit de 10de positie nog sterk opzetten, maar samen met Belgisch kampioen cross-triatlon Mathias Cloostermans slaagde hij er niet in om het gat te dichten. Geert Lauryssen liep naar zijn vierde overwinning op zeven edities in Wommelgem met 55 seconden voorsprong op Druyts. Cloostermans werd derde op 58 seconden voor Pieter Van Dyck en Pieter Ooms. Voor Geert Lauryssen was het zijn tweede zege op korte tijd nadat hij onlangs ook de cross-duatlon van Lichtaart won. Hij lijkt dus helemaal klaar voor het duel met Seppe Odeyn in de Hel van Kasterlee in december.

Karen Steurs op weg naar de zege in in Wommelgem (foto: Chris Hofkens)

Bij de dames was Karen Steurs oppermachtig. Vooral in het mountainbiken zette ze de rest van de duatletes op grote achterstand. Ze haalde het dan ook vlot en won voor het eerst in Wommelgem met meer dan zes minuten voorsprong op Els Goris. Annelien Van Gorp werd 36 seconden later derde.

Uitslagen Cross Duatlon Wommelgem 2021

Bekijk hier het volledige foto-album van Chris Hofkens