Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duitse triatleet Jonas Deichmann finisht triatlon rond de wereld na 429 dagen
Jonas Deichmann finishte in 2021 zijn Triathlon Around The World (foto: Revir Film Dresden/Jonas Deichmann Instagram RR)
Nieuws

Duitse triatleet Jonas Deichmann finisht triatlon rond de wereld na 429 dagen

De langste triatlon ter wereld zit er eindelijk op voor avonturier-triatleet Jonas Deichmann, dinsdag bereikte hij na 429 dagen in thuisstad Munchen de eindstreep van zijn Triathlon Around The World. Deichmann kreeg in de laatste dagen op de fiets nog af te rekenen met sneeuwbuien, maar dat kon hem er niet meer van weerhouden om zijn doel te bereiken. Eerder fietste hij in Rusland ook nog door een echte sneeuwstorm heen. Hij legde in totaal de afstand van 120 Ironmans af en al zwemmend, fietsend en lopend ging hij in totaal door 18 landen. Zijn avontuur begon in september 2020 in Munchen. Dinsdag arriveerde hij terug in de Duitse stad. “Het was een ongelofelijk avontuur met zo veel ups en downs, maar voor nu ben ik vooral blij dat ik gefinisht ben,” aldus Deichmann.

https://www.instagram.com/p/CW3fPB0MC7c/

Jonas Deichmann startte in september 2020 met een fietstocht van Munchen naar Karlobag, aan de Kroatische kust. Daar begon hij aan 450 kilometer zwemmen langs de Adriatische kust. Na 54 dagen bereikte hij Dubrovnik, waar hij op de fiets ging voor 17.000 km fietsen dwars door Oekraïne en Rusland. Daar kwam hij in extreem koud weer en sneeuwstormen terecht, maar dat kon de Duitser niet stoppen. Van de Russische kust stak hij de Stille Oceaan over naar Mexico. Van Tijuana tot Cancun vervolledigde hij 120 marathons in 117 dagen, goed voor een totaal van 5.060 km. Vanuit Mexico pakte hij de boot naar Lissabon om vanuit Portugal nog 4.000 km terug naar Munchen te fietsen.

Er komt binnenkort een documentaire uit over het avontuur van Jonas Deichmann en de Duitse triatleet heeft ook een boek geschreven “Das Limit bin nur Ich” over zijn triathlon around the world. Op zijn youtube kanaal kan je alvast wat filmpjes vinden van zijn uitspattingen…