Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Meerderheid is het met Ironman eens: 7u21 van Kristian Blummenfelt is een nieuw wereldrecord
Nieuws

Meerderheid is het met Ironman eens: 7u21 van Kristian Blummenfelt is een nieuw wereldrecord

Na de fenomenale 7u21 van de Noorse triatleet Kristian Blummenfelt in de Ironman Cozumel was het nog de vraag of Ironman zijn tijd als wereldrecord zou homologeren omdat de sterke stroming voor ongewoon snelle zwemtijden zorgde. Ondertussen heeft Ironman de 7u21 van Blummenfelt erkend als nieuw wereldrecord en daarmee volgen ze de mening van de meerderheid van onze lezers.

Naast de snelle zwemtijden door de sterke stroming zagen we ook berichten verschijnen dat het fietsparcours te kort zou geweest zijn. Maar de GPS van Pamphiel Pareyn, de Belgische triatleet die knap 8ste werd in Cozumel, gaf 181 km fietsen aan en 41,8 km lopen. Uiteindelijk bevestigde Ironman dat de 7u21 van Kristian Blummenfelt de snelste Ironman-tijd ooit is en dus mogen we spreken van een officieel wereldrecord.

Ironman volgt daarmee grotendeels jullie mening, want in de Polls die we op Instagram en op 3athlon.be hielden, blijkt ook dat de meerderheid het voor een keer helemaal met Ironman eens is. Het was een bovenaardse prestatie van Blummenfelt en die mag beloond worden met een officieel wereldrecord. Al waren de meningen verdeeld en zagen we heel wat discussies over het parcours en gunstige factoren zoals stroom en rugwind. Langs de andere kant stelden een aantal atleten ook terecht de vraag waarom Ironman er als grote organisatie niet in slaagt om correcte afstanden voor de parcoursen te eisen en dit ook na te meten en op te volgen.

Nipte meerderheid op 3athlon.be:

Moet het wereldrecord van 7u21 van Kristian Blummenfelt gehomologeerd worden of was de stroming te hoog (en het zwemmen en het fietsen mogelijk te kort) om van een wereldrecord te spreken?

Uiteindelijk brachten 272 mensen hun stem uit en slechts een kleine meerderheid vindt dat de 7u21 van de Noorse triatleet moet gehomologeerd worden.

Duidelijker verschil op Instagram:

Op Instagram namen 306 mensen deel aan onze Poll en daar is het verschil wel wat groter. Bijna twee op drie volgers vindt ook dat de prestatie van Blummenfelt een wereldrecord waard is.