Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman kondigt nieuwe 70.3 triatlons aan in Kroatië en Marokko
Nieuws

Ironman kondigt nieuwe 70.3 triatlons aan in Kroatië en Marokko

Wie nog op zoek is naar een halve triatlon in 2022 krijgt er weer wat exotische wedstrijden bij om uit te kiezen. Ironman kondigde deze week maar liefst twee nieuwe races aan. De Ironman 70.3 Porec vindt plaats in één van de mooiste streken in Kroatië. Eerder streek het Ironman circus al neer in Kroatië voor de 70.3 Ironman Pula, maar het lijkt er op dat die race van de kalender verdwijnt. Hetzelfde geldt voor de 70.3 Ironman Marrakesh. Ook die race verdwijnt, maar wordt vanaf 2022 vervangen door de 70.3 Ironman Tangier.

Ironman 70.3 Porec

Na de 70.3 Ironman van Pula (die we voorlopig niet meer terugvinden op de 2022 Ironman kalender), krijgt Kroatië op 16 oktober 2022 een tweede Ironman-race, aan de kust van de Istraian Peninsula, tijdens Ironman 70.3 Porec. De afgelopen twee jaar organiseerde Porec al een Ironman 5150, maar de organisatie zal nu dus ook een Middle Distance op het programma hebben.

Voor deze middenafstand zullen atleten 1900 meter zwemmen door het kristalheldere water bij het Zelena Resort. Vervolgens springen zij in het zadel voor 90 kilometer fietsen door het beroemde Truffle bos, waarbij zij de steden Livade en Motovun doorkruisen. Tot slot lopen atleten een halve marathon langs de kustlijn van Porec.

Ironman 70.3 Tangier

Nadat Ironman al eerder een Ironman 70.3 organiseerde in Marrakesh – een wat chaotische race voorin het veld aangezien een aantal pro’s verkeerd reden – verplaatst het evenement nu naar Tangier, aan de noordwest kust.

“Zodra de zon opkomt beginnen de deelnemers van de Ironman 70.3 Tangier hun dag met één zwemronde van 1900 meter in de Mediterraanse zee in de baai van Tangier”, vertelt Ironman. “Ze fietsen vervolgens 90 kilometer langs Merkel Beach Road en door het bijzondere Cap Spartel reservaat met mooi uitzicht op de Atlantische Oceaan in de achtergrond. De halve marathon begint in de Tangier Marina en bestaat uit drie rondes van zeven kilometer langs de boulevard.”