Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens klaar voor eerste 70.3 Ironman, tegen Vincent Luis en Lionel Sanders
Jelle Geens klaar voor de 70.3 Ironman Indian Wells (foto: Instagram Jelle Geens/Ateam.sports RR)
Nieuws

Jelle Geens klaar voor eerste 70.3 Ironman, tegen Vincent Luis en Lionel Sanders

Triatleet Jelle Geens, dit jaar nog vijfde met de Belgian Hammers op de Olympische Spelen in Tokio en onlangs winnaar van de WTCS triatlon van Abu Dhabi, maakt zondag zijn debuut op de lange afstand in de 70.3 Ironman Indian Wells. Hij is overigens niet de enige topper van de olympische afstand die in Indian Wells aan de start komt. Ook zijn trainingsmaatje en ex-wereldkampioen Vincent Luis waagt zich op het langere werk, al deed hij vorig jaar ook al The Championship in de Challenge Daytona mee. De belangrijkste concurrent voor de twee rookies wordt Lionel Sanders, één van de populairste long distance triatleten. Jelle Geens trainde de afgelopen tijd veel op de tijdritfiets en lijkt er helemaal klaar voor.

Jelle Geens: “Spannend, nog nooit gedaan”

https://www.instagram.com/p/CW9EdO1htS1/

“Het was een lange reis, maar ik ben dan toch in California geraakt,” laat Jelle Geens weten. “De laatste dagen voor ik mijn debuut maak op de 70.3 Ironman. Ik ben al een hele tijd niet meer zo opgewonden geweest voor een race zoals nu. Het is speciaal en spannend om op te bouwen naar iets wat je nog nooit hebt gedaan,” aldus Jelle. Hij komt zondag om 16 u. Belgische tijd aan de start in Indian Wells. Helaas heeft Ironman, ondanks een paar grote namen aan de start, opnieuw geen live coverage voorzien, net zoals bij Ironman Cozumel…

Vincent Luis nu zonder penalty?

https://www.instagram.com/p/CWTnrcGpanJ/

Ex-wereldkampioen olympische triatlon Vincent Luis proefde vorig jaar al van het langere werk. Hij werd prompt één van de uitblinkers in The Championship op het race-circuit van Daytona, maar door een penalty werd hij achteruit geslagen en werd hij uiteindelijk achtste. Dat zal hem mogelijk niet meer overkomen in Indian Wells. De grote vraag is in hoeverre hij opnieuw op zijn oude niveau kan lopen.

Tweevoudig winnaar Lionel Sanders

https://www.instagram.com/p/CXAmYiYFHlR/

En dan is er nog Lionel Sanders, die al twee keer de 70.3 Ironman Indian Wells won en dit jaar ook al de snelste was in de 70.3 van Texas en St-George. Bij hem is het vooral afwachten in hoeverre hij helemaal hersteld is van de inspanningen na die spannende battle tegen Gustav Iden in de Ironman Florida. Hij werd dit jaar al vier keer tweede op een volledige triatlon en won twee 70.3 races. Voor ons mag daar een vijfde tweede plaats bijkomen, achter Jelle Geens.

Andere concurrenten voor Snelle Jelle zijn onder andere de Deen Miki Taaghold, 4de op het WK 70.3 Ironman in St-George, de Amerikaan Chris Leiferman en de Fransman Antony Costes. Jelle komt in Indian Wells ook noorderburen Menno Koolhaas tegen én Jorik Van Egdom, die de Belgian Hammers in Tokio naar de vijfde plaats verwees in een sprint met… Jelle Geens 🙂

De wedstrijd start om 16 u. Belgische tijd en zou als alles goed verloopt te volgen moeten zijn via de Ironman tracker.