Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Engelse triatleten mikken op goud met sterk viertal op Commonwealth Games
Brownlee, Coldwell, Taylor-Brown en Yee voor Team England in triatlon op de Birmingham 2022 Commonwealth Games (foto: Team England/Sam Mellish RR)
Nieuws

Engelse triatleten mikken op goud met sterk viertal op Commonwealth Games

In Engeland zijn de eerste vier geselecteerde triatleten voor de Commonwealth Games bekendgemaakt, een sterk viertal dat meteen gebombardeerd kan worden tot topfavoriet voor de gouden medaille Mixed Team Relay in Birmingham 2022. In de Gemenebestspelen komen in tal van sporten atleten in actie uit de zogenaamde Commonwealth of Nations, wat staat voor het Verenigd Koninkrijk en de meeste van zijn vroegere kolonies. Op de Olympische Spelen in Tokio pakte Groot-Brittanie goud op de Mixed Team Relay. Drie van hen komen in Birmingham uit voor Team England: Alex Yee, Georgia Taylor-Brown en Jonnie Brownlee, samen met Sophie Coldwell.

Voor Georgia Taylor Brown en Alex Yee, allebei vice-olympisch kampioen in Tokio, is het de eerste keer dat ze aan de Commonwealth Games mogen deelnemen. Zij krijgen het gezelschap van Jonnie Brownlee en Sophie Coldwell. Voor de Engelse triatleten worden de Commonwealth Games erg bijzonder, omdat ze in het thuisland georganiseerd worden. De triatlons bij de mannen en de vrouwen staan al vroeg op het programma van de Gemenebestspelen, op zaterdag 29 juli. De Mixed Team Relay wordt op maandag 31 juli gehouden.