Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Elke keer ik Kona doe, kan het mijn laatste keer zijn…” Inspirerende video over GOAT Jan Frodeno
Triatleet Jan Frodeno aan de finish van de Collins Cup in Samorin (foto: PTO)
Nieuws

“Elke keer ik Kona doe, kan het mijn laatste keer zijn…” Inspirerende video over GOAT Jan Frodeno

De Duitse triatleet Jan Frodeno is niet alleen volgens ons maar ook volgens PTO de GOAT, de ‘Greatest OF All Time’, met drie Ironman Hawaii overwinningen op zak, een Olympische gouden medaille, een sub 7u30 triatlon en nog veel meer waanzinnige prestaties. Maar wat gaat er om in het hoofd van een atleet die tot zo’n hoogte kan stijgen? In een video van de PTO geeft Frodeno antwoord op deze vragen en is hij eerlijk over een  belangrijk keerpunt in zijn leven. Ook kijkt hij vooruit: want waar houdt het op? Hoe lang zal het vuur nog branden?

“Ik ben op een punt in mijn carrière aanbeland waarop ik het allemaal doe voor de uitdaging. Ik doe het voor de zenuwen die ik voel voor een wedstrijd en voor de donkere momenten waarin je jezelf tegenkomt tijdens een race. Dat isde situatie waarin je een keuze moet maken: ga je door en rek je jezelf nog wat verder uit, of doe je een stapje terug, wat gelijk staat aan opgeven. Natuurlijk is het makkelijker om een stap terug te doen, maar dat komt voor mij tegen een hoge prijs, die ik maandenlang moet betalen. Zelfs als ik tijdens training een stapje terug moet doen, ben ik hard voor mezelf. Ik heb er lang voor nodig om dat te verteren,” aldus Frodo.