Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lopen en langlaufen in de sneeuw – eerste wereldkampioenen van 2022 bekend
De Russische Anna Medvedeva wint het WK winterduatlon in Andorra (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Multisports

Lopen en langlaufen in de sneeuw – eerste wereldkampioenen van 2022 bekend

Terwijl wij volop uitkijken naar de start van het triatlonseizoen werd deze week in Andorra gestreden om de eerste wereldtitels van 2022 in het WK winterduatlon. Het was overigens het allereerste wereldkampioenschap ooit in duatlon vorm in de sneeuw. Dit weekend wordt ook het WK wintertriatlon gehouden, met drie keer 4 km lopen, 6 km mountainbiken en 6 km langlaufen. In de duatlon kregen we een combinatie van lopen en langlaufen. De wereldtitels gingen naar Italië en Rusland, maar er was ook de knappe bronzen medaille voor de ook bij ons bekende Nederlandse triatleet Ian Pennekamp.

Bij de mannen won de italiaan Franco Pesavento met overmacht. Hij was duidelijk de snelste in de drie keer 4 km lopen en 6 km langlaufen. Pesavento pakte goud in 1u46’12 en had meer dan anderhalve minuut voorsprong op de Roemeen Palici en de Noor Tungesvik. Bij de vrouwen won de Russische Anna Medvedeva met meer dan vier minuten voorsprong op de Noorse Ine Skjellum en de Roemeense Rasina.

Ian Pennekamp pakt brons bij debuut

Ian Pennekamp loopt in 2de positie op het WK winterduatlon in Andorra
Ian Pennekamp loopt in 2de positie op het WK winterduatlon in Andorra (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)

De Nederlandse triatleet Ian Pennekamp, die we in België vaak aan het werk gezien hebben voor het Kempisch Triatlon Team in de T3 Series, werd knap derde en pakte dus brons bij de beloften in zijn allereerste WK in de sneeuw. Pennekamp ging in de eerste run nog aan de leiding en ook in de tweede en de derde run bleef hij constant sterk lopen. Maar in het langlaufen moest hij nog leergeld betalen. De Italiaan Mattia Tanara was duidelijk de snelste op de ski’s. Hij pakte het goud voor de Franse atleet Marin Gautier. Pennekamp pakte brons op iets meer dan zes minuten van Tanara.

Er deden geen Belgen mee in Andorra.

Uitslagen WK Winterduatlon Andorra 2022

Zaterdag wordt in Andorra het WK wintertriatlon gehouden, dat kan je op de website van het WK live volgen.