Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thibaut De Smet en Lies Vermont winnen eerste manche van Lotto Duatlon Series
Guust De Smul en de broers Thibaut en Nicolas De Smet op het podium in Poperingen (foto: Bellegems Multisport Team)
Duathlon

Thibaut De Smet en Lies Vermont winnen eerste manche van Lotto Duatlon Series

Duatleet Thibaut De Smet werd in 2021 overtuigend winnaar van de Lotto Duatlon Series en gaat in 2022 op hetzelfde elan door, want zondag won hij de eerste manche van de Lotto Duatlon Series 2022 in Poperingen na een spannend duel met Guust De Smul. Bij de vrouwen klopte Lies Vermont de jonge Eleonore Hiller met slechts 6 seconden verschil. De duatlon in Poperinge werd overigens georganiseerd door 4 studenten van de Howest.

Bij de mannen kregen we een tweestrijd tussen Guust De Smul en Thibaut De Smet. Met zijn tweede liepen ze in de eerste run van 5 km al meteen 22 seconden weg van de concurrentie. In de 20 km fietsen bouwden de twee leiders de voorsprong uit tot meer dan een minuut. In de laatste 2,5 km bleef het lang spannend maar uiteindelijk haalde Thibaut De Smet het in 51’34 met slechts 8 seconden voorsprong op Guust De Smul. Nicolas De Smet werd derde in 53’07 voor Martin Oldenhove en de verrassende Raf D’Hoore.

Lies Vermont moest bij de vrouwen stevig aan de bak na de eerste run. De jonge Eleonore Hiller had in de eerste 5 km lopen een comfortabele voorsprong van bijna twee minuten op Lies Vermont en Marie-Louise Hiller. Op de fiets draaide Lies Vermont de rollen om. Ze ging op en over de RCBT-atlete en zette Eleonore op een halve minuut achterstand. Hiller had een slechte wissel, maar kwam meter per meter dichterbij in de laatste 2,5 km lopen. Lies Vermont perste er alles uit en hield nog net stand. Ze won in 1u03’46 met zes seconden voorsprong op Eleonore Hiller. Joyce Vanderbeken klopte Marie-Louise Hiller, de jongere zus van Eleonore, in de strijd om de derde plaats.

Uitslag Duatlon Poperinge 2022