Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Clean sweep van SP&O Mechelen en winst voor Sonja Skevin in Sprinttriatlon Limburg
Kaat Van Eynde feliciteert de Kroatische triatlete Sonja Skevin met de overwinning in Bilzen (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Clean sweep van SP&O Mechelen en winst voor Sonja Skevin in Sprinttriatlon Limburg

De Kroatische Sonja Skevin en de Belgische toptriatleet Jonathan Wayaffe hebben de Sprinttriatlon Limburg gewonnen in Bilzen, de nieuwe locatie na jarenlang fietsen en lopen in Herderen. Ook het concept veranderde dit jaar met na het zwemmen in binnenbad ’s ochtends telkens een massa-start in het fietsen en het lopen. In het fietsen was de Leterberg de scherprechter. Na vijf beklimmingen was het verschil tussen Jonathan Wayaffe en Joran Driesen nog elf seconden. Uiteindelijk bleek Wayaffe 3 seconden sneller.

Drie seconden tussen Wayaffe en Driesen

Jonathan Wayaffe wint de Sprinttriatlon Limburg (foto: 3athlon.be)
Jonathan Wayaffe wint de Sprinttriatlon Limburg (foto: 3athlon.be)

Nadat Hartwig De Smedt de snelste zwemtijd neergezet had (5’40 over 500 meter zwemmen) kregen we een secondenspel in het fietsen. Door de massastart kregen we een hoop spektakel op de Letenberg, met 10% stijgingspercentage, waar de triatlerten 5 keer overheen moesten. Jari Sneyers pakte er vier keer de bonificaties en zou uiteindelijk 21ste worden. Echte grote aanvallen kwamen er niet zodat Joran Driesen met een voorsprong van 11 seconden op Jonathan Wayaffe naar het lopen trok.

Een volledig SP&O Mechelen podium in Bilzen (foto: 3athlon.be)
Een volledig SP&O Mechelen podium in Bilzen (foto: 3athlon.be)

In de 5 km lopen ging Wayaffe er meteen stevig tegen aan. Achter hem kregen we een groepje met drie SP&O Mechelen triatleten. Wayaffe pakte uiteindelijk de overwinning met slechts 3 seconden over op ploegmaat Joran Driesen. Seppe De Graef liep naar een knappe derde plaats en met de vierde plaats van Dieter Boeye werd het een stevige clean sweep van SP&O Mechelen. Pieter Vanderhenst, het jonge talent van de Lommelse Triatleten, werd knap vijfde voor Yander Fabri en een op de fiets erg bedrijvige Maarten Christis.

Sonja Skevin maakt in het zwemmen al het verschil

Sarah Verjans, Sonja Skevin en Kaat Van Eynde op het podium in Bilzen (foto: 3athlon.be)
Sarah Verjans, Sonja Skevin en Kaat Van Eynde op het podium in Bilzen (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen was het na het zwemmen al duidelijk dat de Kroatische triatlonkampioene Sonja Skevin, die in België woont en werkt, voor de zege zou gaan. Ze legde de 500 meter af in 6’16 en pakte al meer dan een halve minuut op Kaat Van Eynde en Sarah Verjans. Sarah probeerde in de tegenaanval te gaan met het fietsen en pakte een paar keer de bonificatieseconden, maar Skevin bleef aanklampen. In het lopen probeerde Kaat Van Eynde het verschil nog te maken, maar Skevin liet zich niet verrassen en pakte een verdiende overwinning in 1u06’38. Sarah Verjans werd tweede in 1u07’17. Kaat Van Eynde, een dag eerder nog tweede in de Veloopzwem in De Haan, pakte een nieuwe podiumplaats vlak voor de Nederlandse Tessa Witteveen.

Uitslag Sprinttriatlon Limburg 2022