Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Valerie Barthelemy 7de in Europe Triathlon Cup Melilla, dinsdagavond in Container Cup
Valerie Barthelemy op kop in de tot duatlon omgevormde Europe Triathlon Cup in Melilla (foto: Carl Elgin RR)
Nieuws

Valerie Barthelemy 7de in Europe Triathlon Cup Melilla, dinsdagavond in Container Cup

De Belgische triatlete Valerie Barthelemy, lid van de Belgian Hammers die vijfde werden op de Mixed Team Relay op de Olympische Spelen in Tokio, is dit weekend knap zevende geworden in de Europe Triathlon Cup in het Spaanse Melilla. Het kan zomaar de week van Valerie Barthelemy worden. De Leuvense stapt dinsdagavond namelijk in de voetsporen van Marten Van Riel. In de Container Cup op Play4 neemt ze het op tegen wereldkampioene vijfkamp indoor Noor Vidts.

Triatlon wordt duatlon in Melilla

Door de slechte weersomstandigheden werd ook de Europe Triathlon Cup in Melilla omgevormd naar een duatlon. Valerie Barthelemy zorgde daarbij voor de beste Belgische prestatie. “Ik besloot agressief te racen, ongeacht het format triatlon of duatlon,” vertelde Val achteraf. Ze zette zich zelfs een tijdje aan kop in de eerste 2 km lopen en maakte ook in de 20 km fietsen deel uit van de kopgroep. In de tweede run van 5 km liep ze uiteindelijk naar een zevende plaats in 53’31 op anderhalve minuut van winnares Cassandre Beaugrand. De Francaise haalde het van haar landgenote Leonie Periault met 45 seconden verschil. De Deense Alberte Kjaer Pedersen werd derde. Jolien Vermeylen pakte een 37ste plaats.

Uitslagen Europe Triathlon Cup Melilla 2022

In Container Cup tegen Noor Vidts

Dinsdagavond is Valerie Barthelemy overigens te zien in de Container Cup op Play 4 in een rechtstreeks duel tegen meerkampster Noor Vidts, onlangs nog wereldkampioene indoor op de vijfkamp. Valerie is de eerste vrouwelijke triatlete in de Container Cup, waarin collega-Belgian Hammer Marten Van Riel vorig jaar tweede werd. Hasse Fleerackers ging haar overigens ook al voor, maar dan in de online junior-editie. De Container Cup wordt om 20 uur uitgezonden en om 22u50 herhaald. Binnenkort krijgen we ook een rechtstreeks duel tussen Seppe Odeyn en Jelle Geens.