Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Off-day compleet voor Daniela Ryf na diskwalificatie… voor te snel afdalen
Daniela Ryf op haar Felt triatlonfiets in de 70.3 Ironman Oceanside (foto: Justin Luau/Instagram Daniela Ryf RR)
Nieuws

Off-day compleet voor Daniela Ryf na diskwalificatie… voor te snel afdalen

Meervoudig wereldkampioene Ironman Daniela Ryf zit momenteel niet in de vorm van haar leven. In de 70.3 Ironman van Oceanside speelde de Zwitserse toptriatlete opnieuw geen rol van betekenis. Zelf sprak ze van een complete off-day. Die off-day kreeg nog een staartje toen Ryf, die pas als 10de over de streep kwam op ruime achterstand van winnares Taylor Knibb, te horen kregen dat ze ook nog eens gediskwalificeerd werd. “Ik kreeg een DSQ door een snelheids-overtreding in de afdaling, wellicht het enige stuk op het parcours waar ik vandaag de snelste was,” lachte Daniela redelijk groen na de race.

https://www.instagram.com/p/Cb34E-ZAEVz/

“Tough day at the office,” vertelt Daniela. “Het is moeilijk om een slechte dag te verbergen in zo’n sterk veld. Ik ben teleurgesteld met mijn prestatie in alle 3 de disciplines. Ik probeerde mijn best te doen maar had gewoon niets in de tank vandaag en ik had nog steeds last van mijn laatste trainingsblok. Ik finishte op plaats 10 en werd uiteindelijk gediskwalificeerd wegens te hard rijden in de afdaling. Dat was waarschijnlijk het enige segment op het parcours waar ik vandaag het snelst was,” lacht Ryf. “Voorwaarts en opwaarts. Nog 5 weken tot de Ironman wereldkampioenschappen in St.George,” aldus de Zwitserse, die ook nog Taylor Knibb feliciteerde met de 70.3 Ironman naar een ander niveau te brengen, zelfs bij de mannen.