Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
België vaardigt zes duatleten af naar World Games in de Verenigde Staten
Duathlon

België vaardigt zes duatleten af naar World Games in de Verenigde Staten

Van 7 tot 17 juli worden in het Amerikaanse Birmingham de World Games gehouden, zeg maar de Olympische Spelen voor de niet-olympische sporten. België vaardigt voor die Wereldspelen zes duatleten af, drie mannen en drie vrouwen. De duatlons vinden plaats op de laatste twee dagen van de World Games.

Bij de vrouwen krijgen we de terugkeer van Lotte Claes naar de duatlonsport. Lotte wou zich dit seizoen helemaal richten op de wielersport. Ze haalde vorige week nog de finish van de Ronde Van Vlaanderen bij de vrouwen. Maar op 16 juli wordt ze één van de speerpunten van de Belgische duatlonploeg in Birmingham. Ze komt er samen met Laura Swannet en de huidige leading lady van het Belgische duatlon Maurine Ricour aan de start.

Sterk trio bij de mannen

Maurine Ricour is overigens de enige duatlete in de selectie die ook bij het testevent in Willebroek van Triatlon Vlaanderen in actie kwam. Voor de World Games werd geen enkele duatleet uit het test-event geselecteerd, maar er werd gekozen voor de mannen die de laatste jaren internationaal sterk presteerden. Met Angelo Vandecasteele, Vincent Bierinckx en Arnaud Dely heeft België in principe een heel sterk trio aan de start in Birmingham. Alleen blijft de vraag hoe snel Angelo en Vincent weer volledig 100% hersteld zijn.

De individuele duatlons worden in Birmingham op zaterdag 16 juli gehouden. Zondag 17 juli, op de slotdag van de Wereldspelen, staat de Mixed Team Relay op het programma, waarbij een ploeg van vier duatleten met afwisselend vrouw-man-vrouw-man voor de medailles strijdt.

Twee duatleten geselecteerd voor WK Powerman Viborg

Tegelijk met de selectie voor de World Games werd ook de selectie voor het WK Powerman middle distance in Viborg bekendgemaakt. België krijgt slechts twee duatleten aan de start. Seppe Odeyn, vorig jaar wereldkampioen duatlon long distance in Zofingen, krijgt er het gezelschap van Guust De Smul. Er komen geen Belgische vrouwen aan de start in Viborg. Het WK middle distance Powerman wordt op 7 mei gehouden.