Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel topfavoriet in eerste Arena Games indoor triatlon van 2022
Marten Van Riel geeft alles op de fiets in de SLT Arena Games in Londen (foto: Super League Triathlon/Tom Shaw)
Nieuws

Marten Van Riel topfavoriet in eerste Arena Games indoor triatlon van 2022

Zaterdagmiddag wordt in het Duitse Munchen de eerste manche van het WK indoor triatlon gehouden, de zogenaamde Arena Games, een samenwerking tussen Super League Triathlon en World Triathlon. De Belgische triatleet Marten Van Riel, vorig jaar winnaar van de Arena Games in Rotterdam en Londen, is de grote topfavoriet. Winst in Munchen brengt hem in een bevoorrechte positie om in de Grand Final in Singapore een gooi naar de wereldtitel te doen.

Voor de Arena Games moet Marten Van Riel zijn hoogtestage in de Sierra Nevada onderbreken, liet de Belgian Hammer weten in de meest recente aflevering van de Jogclub Podcast. Marten heeft het in die aflevering ook onder andere over zijn wereldrecord in de 70.3 Ironman van Dubai.

In Munchen komt Marten uit in de eerste heat, die vanaf 12u40 van start gaat. De triatleten moeten 2 keer een superkorte triatlon afleggen, met zwemmen in binnenbad, fietsen op de powertrainer en lopen op de loopband. De top-3 van elke heat en de twee snelste verliezende tijden plaatsen zich voor de finale. De mannenfinale start om 18u32. Je kan de wedstrijden live volgen op triathlonlive.tv of vanaf 17u. op Eurosport.