Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel door slechte wissel 8ste in finale Arena Games
MUNICH - GERMANY - APRIL 8th 2022, Superleague Arena Games Munich, Mens Final at the Olympic Park, Olympia Schwimmhalle, Munich, Germany, Marten Van Riel tijdens het fietsonderdeel in de Arena Games in Munchen (foto: Super League Triathlon/Darren Wheeler)
Nieuws

Marten Van Riel door slechte wissel 8ste in finale Arena Games

De Belgische triatleet Marten Van Riel is achtste geworden in de eerste Arena Games indoor triatlon van het seizoen in het Duitse Munchen. Van Riel was samen met de Brit Alex Yee de grote favoriet voor de overwinning maar een slechte wissel in de tweede stage van de finale kostte hem de aansluiting met de groep. Het werd uiteindelijk een achtste en laatste plaats in de finale. Marten riep overigens niet eens de slechte wissel als excuus in. “Als ik goed genoeg was geweest, dan was dit niet gebeurd,” aldus Van Riel.

Marten had zich ’s ochtends met een tweede tijd achter Aurelien Raphael in de heats, waarin de triatleten twee triatlons achter elkaar moesten afwerken, vlot geplaatst voor de finale. In die finale begon Marten sterk in de eerste van drie triatlons (met 200 meter zwemmen, 4 km fietsen en 1 km lopen) die telkens in een andere volgorde werden afgelegd. In de eerste swim-bike-run stage moest Alex Yee lossen. Marten finishte als tweede in het spoor van latere winnaar Aurelien Raphael. In de tweede run-bike-swim stage ging het mis in de wissel waardoor Marten de aansluiting met de groep verloor. Met een achterstand van 27 seconden zat er in de derde stage niks meer in voor Marten, die daardoor achtste werd. De winst ging naar Aurelien Raphael voor de verrassende Australiër Max Stapley en Justus Nieschlag.

Groeipijnen

Bij de vrouwen pakte favoriete Beth Potter overtuigend de overwinning voor thuisatletes LKena MeiBner en Anabel Knoll. Met de Arena Games wil World Triathlon samen met Super League Triathlon de triatlonsport onderbrengen in de professionele wereld van de esports. Maar de eerste manche in Munchen kreeg af te rekenen met nog wat pijnpunten. Zo gingen de camera’s van de livestream lange tijd op zwart en met een niet functionerende loopband werden de kansen van Gordon Benson ook geminimaliseerd.

Uitslag Arena Games Munchen 2022