Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sterk Belgisch blok in Alsdorf op Europees kampioenschap Powerman duatlon
Seppe Odeyn en Kenneth Vandendriessche in het EK Powerman 2016 (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Sterk Belgisch blok in Alsdorf op Europees kampioenschap Powerman duatlon

Zondag staat voor de duatleten de eerste grote internationale confrontatie op het programma met het Europees kampioenschap middle distance duatlon bij de Powerman in het Duitse Alsdorf. Voor de Belgen is het bijna een thuiswedstrijd. Alsdorf ligt in de schaduw van Aken, vlakbij de Belgische grens. Terwijl het bij de vrouwen afwachten is hoe Alexandra Tondeur hersteld is van ziekte, krijgen we bij de mannen een sterk Belgisch blok aan de start, mét onder andere ex-Europese kampioen Kenneth Vandendriessche, die nog eens terugkeert naar zijn oude liefde.

Hopelijk haalt Alexandra Tondeur de start zondag in Alsdorf, anders staan er geen Belgische elite dames aan de start. Debbie Sanders, die in eigen land vorig jaar sterk presteerde in de Lotto Duatlon Series, maakt haar debuut op de Powerman afstand, maar koos ervoor om dat eerst een keer als age grouper te doen. We kijken alvast uit naar haar prestatie.

Dan is het deelnemersveld bij de mannen wel veel meer Belgisch getint, met natuurlijk wereldkampioen long distance Seppe Odeyn als blikvanger. Krijgen we een herhaling van 2016? Toen gingen Seppe Odeyn en Kenneth Vandendriessche met zijn twee in de aanval op het EK Powerman in Kopenhagen. In de finale van het looponderdeel was Vandendriessche toen de snelste, met goud én zilver voor België. In totaal zijn de Belgen met 7 duatleten bij de mannen elites. Naast Seppe en Kenneth starten ook Sander Heemeryck, Guust De Smul, Laurens Verluyten, Bernd Van Snick en Jan Petralia.

De vrouwen starten zondag om 8 u. ’s ochtends, de mannen mogen vijf minuten later beginnen aan de 10 km lopen, 60 km fietsen en 10 km lopen. Je krijgt zondag uiteraard een uitgebreid verslag van het EK Powerman op 3athlon.be.