Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Penalty en 4 seconden beslissen over winst en verlies op BK Ploegentriatlon in Doornik
De triatleten van KTT vieren de Belgische titel ploegentriatlon in Doornik in 2022 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Penalty en 4 seconden beslissen over winst en verlies op BK Ploegentriatlon in Doornik

Het Belgisch kampioenschap ploegentriatlon in Doornik heeft een onwaarschijnlijke ontknoping gekregen nadat KTT, het Kempisch Triatlon Team, met 4 seconden thuisploeg TRIGT versloeg. De ploeg uit Doornik moest een penalty uitzitten door een schoen die buiten de box lag in de wisselzone. Die penalty van 10 seconden zou dus uiteindelijk over winst en verlies beslissen. Ook de bronzen SMO-Scott triatleten finishten op minder dan een halve minuut van de titel.

Spanning troef in Doornik, dat bleek al na de 750 meter zwemmen in de oude steengroeve van Chaufours, waar de watertemperatuur dit jaar maar liefst 17 graden bedroeg. In de ochtend werd er in de eerste startreeks nog 500 meter gezwommen in het zwembad. Bij de topploegen waren de verschillen al erg beperkt na het zwemmen en na de 20 km fietsen werd duidelijk dat het tussen Trigt, KTT en SMO-Scott zou gaan om de overwinning. Uiteindelijk werd het een secondenspel, al helemaal door de jammere penalty van de thuisploeg. De fietsschoen van Christophe De Keyser bleef naast zijn box liggen en dat kostte de ploeg uit Doornik een penalty van 10 seconden.

Ze spurtten na het uitzitten van de penalty nog zo snel als mogelijk naar de finish. Toen SMO-Scott op 19 seconden van Trigt binnenkwam, flakkerde de hoop bij de thuissupporters helemaal op. Maar uiteindelijk bleek KTT-Ufficio slechts vier seconden sneller. Het Kempisch Triatlon Team pakte op die manier opnieuw de Belgische titel ploegentriatlon voor Trigt en SMO-Scott. SP&O Mechelen viel net naast het podium en 3PT-Solidpharma werden derde.

Uitslagen BK ploegentriatlon Doornik 2022