Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Izegems drietal pakt Belgische titel in BK ploegentriatlon
De dames van EFC Joda ITC Izegem zijn blij met de Belgische titel in Doornik (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Izegems drietal pakt Belgische titel in BK ploegentriatlon

De vrouwen van EFC-Joda-ITC Izegem zijn de nieuwe Belgische kampioenen ploegentriatlon geworden na een overtuigende overwinning tegen het Athletes For Hope team uit Wuustwezel en 3MD WCup-Veldeman uit Dendermonde. Het BK voor ploegen keerde voor het eerst sinds een aantal jaar terug naar Doornik. Per ploeg mochten 5 vrouwen starten, minstens 3 daarvan moesten finishen.

Katrien Maes, de Nederlandse Eva Cornelisse en Nele Dequae konden pas in het lopen helemaal het verschil maken. Ze realiseerden de snelste zwemtijd, zagen in het fietsen 3MD en de Athletes For Hope dichterbij komen, maar uiteindelijk haalden ze het vlot in 1u05’59. Opvallend: de drie triatletes hebben allemaal een opleiding geneeskunde op hun palmares staan. Katrien, Eva en Nele finishten met uiteindelijk 1’52 voorsprong op Athletes For Hope Hasse Fleerackers, Lotte De Vet en Ine Couckuyt. De 3MD-dames, die het in het lopen zonder een geblesseerde Katrien Verstuyft moesten stellen, pakten de derde plaats in 1u07’56. De dames van KTT-Wilier werden vierde, voor de vrouwen van TDL Leuven en LTTD Deinze.

Voorlopige uitslagen BK ploegentriatlon 2022