Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Startveld van WK St-George weer wat kleiner: ook Europees kampioene Ironman moet afhaken
Laura Philipp pakte in 2021 een indrukwekkende zege in Ironman Klagenfurt (foto: Ironman Austria)
Nieuws

Startveld van WK St-George weer wat kleiner: ook Europees kampioene Ironman moet afhaken

Het wereldkampioenschap Ironman in het Amerikaanse St-George blijft te maken krijgen met flink wat afmeldingen en deze keer is het één van de topfavorietes bij de vrouwen die door een Corona-besmetting verstek moet laten gaan. Het Duitse triatlontalent Laura Philipp was al een paar dagen ziek en testte nu ook positief op Covid-19. Zo ziet ze na Kona 2019 voor de tweede keer het WK Ironman aan zich voorbijgaan. En het WK in St-George verliest op die manier opnieuw een grote naam, nadat eerder onder andere ook Lucy Charles door blessure moest afzeggen.

Laura Philipp mist voor 2de keer WK Ironman

https://www.instagram.com/p/CdDcrLNM5Qj/

Het lijstje met pro-triatleten die niet aan de start kunnen komen in St-George wordt steeds langer. Bij de vrouwen blijven er nu zelfs minder dan 25 triatletes over, wat in schril contrast staat met de aantallen in Kona in normale omstandigheden. Nadat eerder al Lucy Charles door een blessure moest afzeggen, verliest St-George nog een topfavoriete. De Duitse Laura Philipp, Europees kampioene Ironman in 2021 en door veel insiders getipt als dé opvolgster van Daniela Ryf, hoopte dat ze nog zou herstellen van een ziekte een paar dagen geleden, maar ze testte dinsdag positief op Covid-19 en moet dus noodgedwongen het WK aan zich laten voorbijgaan. In 2019 miste ze ook al het WK Ironman in Kona door een blessure.

Het WK Ironman St-George kreeg afzeggingen van onder andere Tara Grosvenor (in opbouw naar de rest van het seizoen), Justine Mathieux (gebroken beentje in haar voet), Sara Svensk (heupblessure), Simone Mitchell (Epstein-Barr virus), Sarah Crowley en Kylie Simpson (leggen allebei focus op Kona in oktober en racen deze periode in Australië, Crowley won dit weekend de Ironman Australia), Kim Morisson en Michelle Vesterby (die allebei zwanger zijn) en Flora Duffy, die haar wildcard weigerde. Op die manier blijven er (voorlopig) nog 24 triatletes over die aan de start komen zaterdag 7 mei.

Ook bij de mannen regende het al flink wat afzeggingen, met het Duitse duo Jan Frodeno en Patrick Lange als grootste namen.