Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Blummenfelt en Iden hoogst gerankt, wie wordt volgens jou wereldkampioen Ironman in St-George?
De Noorse triatleet Kristian Blummenfelt tijdens het fietsonderdeel van de 70.3 Ironman Dubai (foto: Ingo Kutsche)
Nieuws

Blummenfelt en Iden hoogst gerankt, wie wordt volgens jou wereldkampioen Ironman in St-George?

Zaterdag 7 mei kennen we na twee jaar eindelijk de opvolger van Jan Frodeno als wereldkampioen Ironman. Als het van Ironman-statisticus Thorsten Rade afhangt dan wordt het wellicht een Noor die de wereldtitel pakt in St-George. In zijn traditionele Tri-Rating Report heeft hij Kristian Blummenfelt en Gustav Iden als topfavorieten 1 en 2 gerangschikt, met een verwachting van slechts twee seconden verschil tussen de twee landgenoten. Bart Aernouts staat op plaats 17 in de ranking, debutant Pieter Heemeryck krijgt een underdog rol met een ranking op 24.

Blummenfelt en Iden zouden volgens Thorsten Rade in staat moeten zijn om onder de acht uur te duiken, zelfs op het zware parcours van St-George. Voor de derde plaats verwacht hij een strijd tussen Patrik Nilsson, Sebastian Kienle, Daniel Baekkegard, Jan Van Berkel, Alistair Brownlee, Florian Angert en Lionel Sanders. Wij zijn zeer benieuwd, zeker omdat dit seizoen een aantal triatleten niet of nauwelijks in actie kwam.

Wie wordt er volgens jou wereldkampioen Ironman bij de mannen?

Wie wordt wereldkampioen Ironman in St-George bij de mannen?