Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Titelverdediger Louis Naeyaert wint kwart-triatlon Veurne, Maaike Ryngaert klopt elite dames
Louis Naeyaert wint de Sporkin kwarttriatlon van Veurne (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Titelverdediger Louis Naeyaert wint kwart-triatlon Veurne, Maaike Ryngaert klopt elite dames

Met een tussenperiode van drie jaar, en de reden daarvoor kent u ondertussen, heeft Louis Naeyaert zichzelf opgevolgd als winnaar van de Sporkin kwarttriatlon van Veurne. Louis Naeyaert haalde het na een intens en spannend duel met Sybren Baelde. Bij de dames kwamen er slechts 3 elite triatletes aan de start en uiteindelijk ging de winst naar age grouper Maaike Ryngaert die in het lopen de maat nam van Linde Herreman.

Tweestrijd tussen Baelde en Naeyaert

Sybren Baelde pakt de 2de plaats in Veurne (foto; 3athlon.be)
Sybren Baelde pakt de 2de plaats in Veurne (foto; 3athlon.be)

De Potrell Sporkin kwarttriatlon van Veurne werd in ideale weersomstandigheden opnieuw een heel mooie wedstrijd, al was het wel zuur voor de organisatie dat van de 650 ingeschreven triatleten er uiteindelijk een goeie 350 van start gingen. Het is een nieuwe trend post-corona dat veel atleten niet komen opdagen of dat inschrijvingen gewoon overgenomen zijn van de 2020 periode. Maar wie er wel was, kreeg een pittige wedstrijd voorgeschoteld met 1250 meter zwemmen, 40 km fietsen op een lastig en winderig parcours doorheen De Moeren en 10 km lopen in het sfeervolle centrum van Veurne.

In het zwemmen gingen Sybren Baelde en Louis Naeyaert er meteen vandoor. Op de fiets bouwden ze hun voorsprong verder uit. Sybren Baelde slaagde erin om in de slotfase de titelverdediger op een halve minuut te zetten. In het lopen kwam Naeyaert al snel terug en halfweg ging hij op en over Baelde. Die bleef nog even aanklampen maar uiteindelijk won Louis Naeyaert in 2u00’06. Sybren Baelde werd op 31 seconden tweede. De twee domineerden de wedstrijd want Kim Colpaert klopte Dries Demeulenaer voor de derde plaats op meer dan 6 minuten van de winnaar. Thomas Goethals liep in de slotmeters nog voorbij Dries en pakte plaats 4 voor eigen volk.

Maaike Ryngaert klopt elite dames

Maaike Ryngaert viert haar overall zege op het podium in Veurne (foto: 3athlon.be)
Maaike Ryngaert viert haar overall zege op het podium in Veurne (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen leek de overwinning in de schoot te vallen van Linde Herreman. Het was jammer om te zien dat slechts drie dames voor de elite-categorie kozen. Achteraf bekeken had Maaike Ryngaert daar ook beter voor gekozen. Zij fietste sterk en ging in het lopen voorbij aan Linde Herreman. Zo ging de overall zege naar D40 winnares Maaike Ryngaert, terwijl de elite-zege voor Linde Herreman was, die het haalde voor Liesbeth Verbiest en Lies Vermont.

Linde Herreman als winnares op het elite podium in Veurne (foto: 3athlon.be)
Linde Herreman als winnares op het elite podium in Veurne (foto: 3athlon.be)

Uitslagen Potrell Sporkin kwarttriatlon Veurne 2022