Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sam Gydé zorgt voor derde age group medaille op WK Ironman in St-George
Archieffoto van Sam Gydé aan de finish van de Ironman Cozumel in 2021 (foto: Sam Gydé RR)
Nieuws

Sam Gydé zorgt voor derde age group medaille op WK Ironman in St-George

Op een parcours dat hem misschien wel beter ligt dan dat van Kona in Hawaii is de Belgische triatleet Sam Gydé er zaterdag in geslaagd om in het WK Ironman in St-George een medaille te pakken. De Gentse triatleet veroverde een heel mooie zilveren medaille bij de M45 na een sterke fiets- en loopproef. Ook Wim Van de Wielle deed het uitstekend met een vijfde plaats bij de M40 categorie.

Sam Gydé kwam traditiegetrouw op ruime achterstand uit het water, maar in de 180 km fietsen stormde hij naar voor en met de snelste fietstijd in de M45 categorie, wisselde hij als derde. In het lopen moest hij alleen de sterke Amerikaan Brice Williams voor zich dulden, die met een marathontijd van 3u13 niet te kloppen was. Maar Sam hield wel knap de vroegere Zwitserse triatlonpro Mike ‘Ironmike’ Schifferle achter zich, die als pro 9 keer de Ironman van Hawaii meedeed. In een eindtijd van 9u25’27 pakte Sam Gydé het zilver bij de M45. Opmerkelijk: tussen alle sceptici over de nieuwe lokatie van het WK Ironman was Sam Gydé net een voorstander van St-George, een andere omgeving en een ander parcours. En dat heeft hem geen windeieren gelegd.

Bij de M40 mag er bij de price award ceremony nog een Belg naar het podium. Op het WK Ironman worden immers altijd de beste vijf atleten per leeftijdscategorie gehuldigd. Wim Van De Wielle pakte een knappe 5de plaats in 9u26’17. In zijn leeftijdscategorie zat de beresterker Duitser Christian Storzer die in 8u40 de age group winst pakte.

Een overzicht van alle Belgische resultaten in het WK Ironman volgt later op zondag…