Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brownlee en Blummenfelt maken pacers sub7 bekend, vooral Britse wielrenners en ex-werelduurrecordhouder
Alistair Brownlee test zijn nieuwe BMC fiets op de piste (foto Instagram Alistair Brownlee RR)
Nieuws

Brownlee en Blummenfelt maken pacers sub7 bekend, vooral Britse wielrenners en ex-werelduurrecordhouder

Over minder dan een maand zullen Alistair Brownlee en huidig olympisch- en Ironman Wereldkampioen Kristian Blummenfelt een poging doen om het onmogelijke mogelijk te maken: een Long Distance triatlon finishen in minder dan zeven uur. Nu we echt af kunnen tellen tot de strijd op 5 juni losbrandt, kondigen beide topatleten hun eerste pacers aan voor het fietsonderdeel. Zowel Blummenfelt als Brownlee kiest ervoor om acht van de toegestane tien pacers in te zetten tijdens het fietsen. De meest opvallende naam is die van ex-werelduurrecordhouder Alex Dowsett.

Brownlee kiest voor Britse pacers én Alex Dowsett

Brownlee heeft vijf wielrenners van het Britse Ribble Weldtite Pro Cycling Team aangewezen om hem in het zadel te steunen: met op kop voormalig werelduurrecordhouder Alex Dowsett (in 2015 fietste hij 52,95 kilometer in één uur), de broers Charlie en Harry Tanfield (allebei medallewinnaars bij de Commonwealth Games), Ollie Peckover en Zeb Kyfinn; allemaal Engelse atleten. Een andere fietser die Brownlee bij zal staan, is INEOS Grenadiers renner Dan Bigham. Tot slot zullen ook John Arcihbald (zilveren Commonwealth Games medaillewinnaar) en Alex Pritchard hem uit de wind houden.

Blummenfelt met Schots en Welsh kampioen

Niet alleen Brownlee kiest Britse pacers uit, ook Blummenfelt haalt veel van zijn hazen uit Groot-Brittanië, zoals tijdritspecialist Matt Bottril, de Engelse renner Adam Duggleby, Schots kampioen Kyle Gordon, Welsh kampioen Gruff Lewis, Brits nationaal kampioenen Chris Fennell en Phil Williams, de Engelse pro wielrenners Thomas Hutchinson en Axel Dopfer. Wie Brownlee en Blummenfelt zullen hazen tijdens het zwem- en looponderdeel is nog niet bekend.

Nicola Spirig met open water kampioene en marathonloopster

Ook de lijst met pacers voor Nicola Spirig en Kat Matthews – die een Long Distance in minder dan acht uur zullen proberen te finishen – moet nog bekend worden gemaakt. Spirig kondigde al wel haar pacers aan voor het zwem- en looponderdeel. Zij rekent op de Duitse wereldkampioene 25 kilometer openwaterzwemmen Angela Maurer en Zwitserse olympisch marathonloopster Maja Neuenschwander